Međugorje osvojilo MNL Brotnjo 2013.; U Livnu će braniti titulu prvaka Hercegovine

Strijelci za pobjedničku momčad u današnjem finalu bili su Bernard Čilić, Robert Brajković i Tomislav Pavlović. Od samog početka utakmice igrači Međugorja zagospodarili su terenom i u više navrata zaprijetili vratima Marka Prusine. Blizu postizanju pogotka u prvih 20-ak minuta bili su Marko Vlaho i Renato Čilić, no njihovi pokušaji su odsjeli na gredi.

Nekoliko pokušaja Međugorčana zaustavio je i vratar Prusina koji je imao mnogo posla za razliku od kolege na drugoj strani. U prvom poluvremenu vratar Međugorja Anđelo Vasilj bio je praktično bez posla jer su se igrači Biletića orijentirali na obranu.

Obrana Biletića odlično je zaustavljala napade Međugorja pa je prvo poluvrijeme završilo bez golova 0:0, a Biletići su odolijevali sve do 54. minute kada je Bernard Čilić doveo Međugorje u vodstvo. Ubrzo nakon Čilića u strijelce su upisao i Robert Brajković postigavši pogodak za 2:0. Konačnih Međugorje - Biletići 3:0 postavio je Tomislav Pavlović postigavši gol glavom u pretposljednjoj minuti utakmice.

Nakon finalne utakmice uslijedila je svečanost proglašenja najboljih pojedinaca Lige te uručivanje pehara i medalja najbolje plasiranim momčadima jedanaestog izdana MNL MZ općine Čitluk „Brotnjo 2013.". S devet postignutih pogodaka najbolji strijelac Lige bio je Franjo Kristijan Ćavar iz momčadi Krehin Graca, za najboljeg vratara proglašen je Anđelo Vasilj iz Međugorja, a za najboljeg igrača Lige proglašen je Igor Brkić iz Biletića.

Međugorje: A. Vasilj, I. Čilić, Pavlović, Vasilj, Sivrić, M. Čilić, J. Vasilj, B. Čilić, Brajković, R. Čilić, Vlaho, - M. Vasilj, Marin Čilić, Mario Čilić, Martinović, S. Vasilj. Šef stručnog stožera: Ivan Čilić.

Biletići: M. Prusina, I. Brkić, Mario Klarić, T. Prusina, Marin Klarić, A. Prusina, H. Brkić, R. Bevanda, Jure. Bevanda, D. Karačić, Ćorić, - T. Karačić, N. Brkić, Ž. Karačić, P. Karačić, Čarapina, M. Karačić, I. Prusina, Josip Bevanda, Barbarić, D. Klarić, Danijel Karačić, Dalibor Klarić. Šef stručnog stožera: Mirko Barbarić.

Međugorje će naslov prvaka braniti i u Livnu

Obranivši naslov prvaka u općinskoj konkurenciji momčad Međugorja plasirala se u završnicu Malonogometne lige MZ Hercegovine koja će se ove godine održati u Livnu od 20. do 25. kolovoza. Voljom ždrijeba Međugorje je svrstanu u skupinu „A" s predstavnicima Mostara i Posušja, a Međugorje u obranu naslova prvaka Hercegovine kreće u srijedu 21. kolovoza kada se u 20 sati, na terenu SC Srednje Strukovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević", sastaje s predstavnikom Posušja (Rastovača polje).

Drugi nastup u skupini „A" Međugorje očekuje dan kasnije. Protivnik Međugorčana u četvrtak u 21 sat bit će momčad Rudnika (pobjednik Lige MZ Mostara).

Čitluk.ba