Međugorje i Vidovo Polje u finalu Lige Hercegovine

malonogometna liga hercegovine, liga hercegovine
Međugorje je finale Lige Hercegovine izborilo pobijedivši Jasenicu (Mostar) nakon izvođenja šesteraca. U četrdeset minuta igre, obje momčadi postigle su po jedan pogodak. Jasenicu je u vodstvo doveo Dejan Petrović, a izjednačujući pogodak postigao je Ante Čilić. Ante je pogotkom otvorio i seriju šesteraca za Međugorje, no isto je na drugoj strani učinio i Dejan Petrović tako da su strijelci iz regularnog dijela utakmice bili sigurni i sa šest metara.

Anđelo Vasilj se specijalizirao za šesterce

Matej Čilić, iskusni kapetan ekipe Međugorje također je bio precizan sa šest metara i postigao pogodak za 3:2, nakon čega je Anđelo Vasilj zaustavio pokušaj Franje Delića. Prednost Međugorja na 4:2 povećao je Marko Vlaho, a vratar Međugorja nakon toga zaustavio je pokušaj Jure Delića i Bernardu Čiliću otvorio odličnu priliku da potvrdi pobjedu Međugorja, što je Čilić i učinio.

S pravom se može reći da je Anđelo Vasilj pravi specijalac za šesterce. Vratar Međugorja izvrsno brani iz sezone u sezonu. Od samog početka općinskog natjecanja njegova forma je na visokoj razini, a da se ekipa na njega može osloniti kada su u pitanju šesterci potvrdio je u polufinalu i finalu MNL MZ općine Čitluk i sinoć kada je Međugorje ponovno slavilo nakon šesteraca.

Prva polufinalna utakmica bila je poslastica za ljubitelje malog nogometa, atraktivnih poteza i uzbuđenja bilo je napretek a tako je bilo i u polufinalnom ogledu Pregrađa (Ljubuški) i Vidova Polja (Stolac). Pregrađe je povelo pogotkom Marka Bošnjaka pred kraj prvog poluvremena, ali Ljubušaci su do kraja poluvremena napravili šesti akumulirani prekršaj pa je s bijele točke Ivan Šutalo poravnao na 1:1. Stočani su u nastavku preokrenuli rezultat golovima Borisa Katičića i Ilije Subašića, a poraz svoje ekipe ublažio je Marin Vidović.

Nogometašice Brotnja i Tomislava odigrale revijalnu utakmicu

Između dvije polufinalne utakmice nogometašica ŽNK Brotnjo i ŽNK Tomislav odigrale su revijalnu utakmicu koja je završila 1:1. Mlade igračice obje ekipe pokazale su dopadljivu igru za što su nagrađene pljeskom mnogobrojne publike.
Petak, 26.08.2016. - finalna večer, SC Jakerovac:

20:00 Utakmica za treće mjesto Jasenica (Mostar) - Pregrađe (Ljubuški)
21:00 Revijalna utakmica
22:00 Finale Međugorje (Čitluk) - Vidovo Polje (Stolac)

Citluk.ba