FOTO  Matija Rotim: Treniranje nogometa sam shvatio ozbiljno isto kao i školske obveze

matija
Danas je to Matija Rotim, koji je i unuk pokojnog Miroslava Micana Kordića, čovjeka koji je pokrenuo omladinsku školu HŠK Zrinjski.

Za početak predstavi se našim čitateljima?

Ja sam Matija Rotim, rođen 10.02.2004. godine.Učenik sam 5. razreda Osnovne škole Petra Bakule, Mostar.

Kada si počeo trenirati nogomet?

Nogomet sam počeo trenirati od svoje 7 godine života. Do sada sam prošao skoro sve treninge u omladinskoj školi HŠK Zrinjski Mostar.

Kako si se odlučio za treniranje nogometa pored svih sportova?

Nekolicina mojih prijatelja iz škole i ja smo odlučili na početku školovanja da se učlanimo u nogometni klub Zrinjski i od tada smo u stalnom treningu.

Koliko je na tebe utjecala činjenica da ti je djed bio sjajni trener i pokretač omladinske škole u Zrinjskom?

Svog djeda se više sjećam iz priča nego što sam ga osobno zapamtio. Inače, svake godine se tradicionalno održava memorijalni turnir Miroslav Mican Kordić i ja sam imao privilegiju da kao njegov unuk, a i kao član Zrinjskog izvedem početni udarac na turniru.

Tko ti je najdraži od današnjih nogometaša Zrinjskog?

Svi su dobri,a posebice volim one koji daju dosta golova. Skloniji sam napadačima jer nas oni uveseljavaju svojim golovima. Krešo Kordić na primjer.

Koja utakmica ti je najdraža od svih koje si do sada igrao?

Igrao sam dosta utakmica, pogotovo u okviru Hej Lige. Mogu spomenuti zadnje kolo kad sam postigao dva gola, od toga je jedan bio iz slobodnog udarca. Ovaj drugi mi je posebno drag.

Što nam možeš reći o svojim trenerima u omladinskoj školi?

Treneri su dobri prema nama. Dosta nas nauče na treninzima. Imali smo i nekoliko putovanja izvan BiH gdje su se prema nama ponašali više nego dobro. Prijateljski.

Što tebi kao mladom dečku znači HŠK Zrinjski?

Redovite idem na treninge,a pratim i utakmice prvog tima. Često smo mi iz mlađih kategorija zaduženi da skupljamo lopte kad se odigravaju prvenstvene ili međunarodne utakmice.

Koje su tvoje želje što se tiče nogometne budućnosti?

Želio bih nastaviti trenirati u Zrinjskom, a kakva će budućnost biti ne znam. Želio bih postati poznat igrač i uveseljavati ljubitelje nogometa. Treniranje nogometa sam shvatio ozbiljno isto kao i školske obveze. Zaljubljenik sam u nogomet i redovito pratim sva nogometna takmičenja. Navijač sam i Reala iz Madrida u kojem igra moj ljubimac, najbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo.

Neka poruka našim čitateljima za kraj?

Nogomet, kao i svaki drugi sport daje priliku za zdraviji život, pravilniji razvoj, dosta putovanja, stjecanje novih prijatelja. Do sada sam s klubom sudjelovao na nekoliko inozemnih turnira i nogometnih kampova.

HERCEGOVINA.info