Matija Katanec: Priželjkujem pojačanu konkurenciju među stoperima

Matija Katanec
. Standardni centralni defanzivac Matija Katanec to i priželjkuje.

Zrinjski se ove zime pozdravio s trojicom igrača i doveo novu trojicu. Mostar su napustili igrač lijeve strane terena Danijel Stojanović, stoper Anto Radeljić i desni bek Benjamin Čolić, a Pod Bijeli brijeg stigli su bekovi Tonći Kukoč i povratnik Zvonimir Blaić te veznjak Rijad Kobiljar.

Kako je to najavljivao izvršni dopredsjednik Danko Šulenta, a to sugeriraju i odlasci/dolasci, za očekivati je da će branitelje naslova i jesenske prvake pojačati još jedan stoper. Matija Katanec, jedan od trojice centralnih defanzivaca, to iskreno priželjkuje.

- Nadam se i vjerujem da će klub dovesti još jednog stopera, čisto radi pojačane konkurencije. Uvijek je bolje kad ti neko puše za vratom. Općenito je dobro na svakoj poziciji imati po dva igrača, ustvrdio je standardni defanzivac Plemića.

Matija je tu u Mostaru, u svom drugom angažmanu, nepunih godinu dana pa je itekako relevantan da prokomentira pristigla pojačanja...

- Kukoč je odličan momak, a bez obzira što nije igrao pola godine, vidi se da je u međuvremenu sam trenirao. Na Blaića je nepotrebno trošiti previše riječi, svi ga odlično znamo, dok je Kobiljar po mom mišljenju u vezu unio jednu agilnost, rekao je Varaždinac pa nam dočarao atmosferu s treninga.

- Uvijek je u ovo doba godine teško, ali brzo se naviknete na treninge. Iz nas je prvih sedam dana rada, a mogu reći da me trener Barbarić obradovao treninzima na kojima je lopta dosta u fokusu. Nama igračima takvi su treninzi uvijek draži od onih ‘suhih'. Vidi se da je stručnjak koji ništa ne prepušta slučaju, koji se do u detalj spremi za treninge, uvijek znamo što nam je činiti.

Pa ipak, igrači ko igrači, treninge će uvijek rado zamijeniti utakmicama, a i one će brzo doći.

- Radujemo se što dolazi taj period priprema. Igrat ćemo u Međugorju tu jednu utakmicu, a onda nas više protivnika čeka u Istri, zatim i u Gabeli po povratku. Treninzi su jedno, ali kroz utakmice se uigravamo.

Dnevni list