Mate Pehar: Znam dosta igrača od ranije, uklopit ću se

Mate Pehar, Stadion HŠK Zrinjski
Svojom agresijom sigurno će doprinijeti kvaliteti u veznom redu, no šef struke Vinko Marinović morat će ga ipak malo sačekati. Mate Pehar je od kraja prošle sezone trenirao individualno i sam kaže da će mu za povratak u natjecateljsku formu trebati petnaestak dana.

Nakon vratara Dalibora Kozića, stopera Slobodana Jakovljevića, bekova Marija Barića i Luke Lučića te napadača Momčila Mrkaića, Pod Bijeli brijeg stiglo je još jedno novo ime. Riječ je o rođenom Čapljincu Mati Peharu (28) koji si je ime u bh. nogometu napravio igrajući dvije i pol sezone za Široki, a prethodno kojem je igrao i za RNK Split. Potpisao je na dvije godine, a kaže da dobro zna gdje je došao.

- Zrinjski vjerojatno ima najširi kadar. Konkurencija je tu jaka, ali bolje da je tako. Jer pred nama je duga sezona, bit će tu kartona, ozljeda, rekao je Pehar.

Sa Širokim se, kaže, rastao u dobrim odnosima.

- Ne bih se previše vraćao na to. Bilo pa prošlo. Rastali smo se prijateljski, stisnuli smo jedni drugu ruku i krenuli svojim putom. Važno je gledati naprijed.

A u Zrinjskom se ima čemu nadati. Plemići su branitelji naslova, a u dosadašnje tri službene utakmice pokazali su da će opet biti jedan od glavnih protagonista u borbi za vrh.

- Nisam gledao pobjedu protiv Radnika, ali zato jesam Europu. Zrinjski je odlično izgledao protiv Legije, koja ipak ima jako kvalitetnu ekipu. Mislim da je to jako dobro izgledalo. Ne sumnjam da ću se i ja uklopiti, jer tu je dosta igrača koje poznam od ranije, s nekima sam i igrao.

A kada će Mate uskočiti u pogon?

- Prethodnih mjesec i pol trenirao sam individualno, održavao formu, ali nisam radio s ekipom, a to je ipak drukčije. Trebat će mi nekih petnaestak-dvadeset dana da se vratim, da budem na raspolaganju. Vjerujem da ćemo zajedno ostvariti ciljeve, a hoće li to biti prvo mjesto, još ćemo vidjeti. Puno se toga treba poklopiti, ali znam da Zrinjski cilja visoko, a to je najvažnije.

U Sarajevu ga za vikend neće biti, gostovanje na Koševu zakazano je za nedjelju u 19.45, ali svejedno smo ga upitali za mišljenje.

- Ne bih sad ulazio u neke duboke analize, tek sam došao. Reći ću samo to da nije bitno tko je s druge strane, Sarajevo ili netko drugi, Zrinjski će protiv svakoga ići na pobjedu.

Dnevni list