FOTO  Marko Vidović UV Odžak: Iznad svih Hrvatska

Marko Vidović, Uvijek vjerni udruga, odzak
Uvijek vjerni se spramaju za naolazeće Europsko prvenstvo u Francuskoj, a Marko Vidović nam je predstavio Udrugu UV Odžak.

Za početak nam se predstavite?

Ja sam Marko Vidović, povjerenik Udruge Uvijek vjerni za Odžak.

Od kada se nalazite na mjestu povjerenika Udruge Uvijek Vjerni?

Na mjestu povjerenika UV Odžak nalazim se od 2011. godine.

Koliko Udruga ima članova?

Podružnica UV Odžak broji 100- tinjak članova s područja općina Odžak, Orašje, ali i članova iz iseljeništva, osnovana je ponajprije s ciljem organiziranog odlaska na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, kao i ostalih reprezentacija Hrvatske (rukometne, košarkaške..), što se do pokretanja ove podružnice uglavnom svodilo na pojedinačne odlaske sadašnjih članova UV Odžak

Možete li nam nabrojati neke akcije Udruge na koje ste posebno ponosni?

Članovi Uvijek vjerni Odžak uvijek su se spremni odazvati humanitarnim akcijama, bilo novčano ili na bilo koji drugi način da su u mogućnosti pomoći. U svom djelovanju često su nailazili na brojne probleme i osporavanja, ali to ih nije spriječilo da nastave svoj put u duhu vrijednosti koje njeguju, a to je : „SVOJE VOLIMO I ČUVAMO, A TUĐE POŠTUJEMO„. Slijedom toga, izgradili su odlične odnose sa navijačkom skupinom reprezentacije BiH Zmajevi Posavine Odžak zbog čega su 2015. godine dobili i zahvalnicu općine Odžak za promicanje tolerancije, kulture i suživota među različitim navijačkim skupinama.

Kako u biti funkcionira Udruga kao što je vaša?

Udruga funkcionira preko članstva, godišnjeg ili doživotnog, i naravno, ono što je svaki član Uvijek vjerni- 12. igrač svoje reprezentacije, na terenu i van njega.

Kakve pogodnosti imaju vaši članovi u odnosu na takozvane obične navijače?

Članovi UV Odžak, kao i svi drugih podružnica imaju posebne pogodnosti. Ponajprije, prioritet kad su u pitanju karte za sve utakmice hrvatske reprezentacije, na domaćem i gostujućem terenu, popust u fan shopu te loyalty clubu

Kakvi su odnosi sa središnjicom Udruge u Zagrebu, a kakvi sa NHS-om?

Odnosi sa Zagrebom su, naravno, na najvišoj razini, međusobno surađujemo i nalazimo se jedni drugima na usluzi

Slijedeće što slijedi je Europsko prvenstvo. Spremate li se za ovo veliko natjecanje?

Naravno, dio naših članova će ići na Euro, gdje će, kao i dosad bodriti hrvatsku nacionalnu vrstu i svim srcem navijati za Vatrene.

Za kraj neka poruka ili poziv našim čitateljima?

Iznad svih Hrvatska. Savezi, treneri, i igrači prolaze. Reprezentacija ostaje i nema alternativu."

HERCEGOVINA.info