Marjanović: Niko me nije zvao iz BiH, moj stav je Srbija

lazar marjanović, HŠK Zrinjski, lazar marjanović, HŠK Zrinjski, lazar marjanović, HŠK Zrinjski
Prvi strijelac Premijer lige BiH je mladi napadač Zrinjskog, Lazar Marjanović. Ovaj 22-godišnji Beograđanin je do sada šest puta treseao protivničke mreže i jedan je od najzaslužnih zašto se Zrinjski nalazi u vrhu tabele. Iako srbijanski mediji ističu kako njegove nastupe prate čelnici NSBiH i žele da ga angažiraju, Marjanović je za Mondo.rs kazao:

"Niko me nije zvao, ali moj stav je - Srbija", kaže Marjanović.

Od beogradskog četvrtoligaša Lokomotive, preko Srema iz Sremske Mitrovice i Leotara, stigao je do Mostara.

"Imao sam ljetos još nekoliko ponuda, ali su Zrinjski i banjalučki Borac bili najkonkretniji. Iako je Borac trebalo da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu prvaka, odlučio sam se za Zrinjski i ne kajem se. Lijepo se osjećam u Mostaru", ističe 188 centimetara visoki ofanzivac i dodao:

"Nisam doživio nijednu neprijatnost za četiri mjeseca koliko sam ovdje. Vjerovatno to ima veze i sa tim što dobro igramo i ekipa i ja", riječi su Marjanovića, koji je na pitanje novinara Monda kazao da u klubu trenutno igra pet Srba.

"Trenutno smo nas petorica... Grad je podijeljen na Istočni i Zapadni Mostar. U istočnom dijelu su Muslimani, koji navijaju za Velež, a u zapadnom Hrvati, navijači Zrinjskog. Preporučljivo je da se ne ide iz jednog u drugi kraj. Premijer liga me podsjeća na srpsku Superligu. Razlika je u Partizanu i Crvenoj zvezdi, sa kojima niko ne može da se poredi, ali siguran sam da bi se najbolje ekipe iz BiH borile za treće mjesto u Srbiji", zaključio je Marjanović.