Mario Maka Ivanković: Vrijeme je krenem svojim putem i počnem samostalno da radim

Maka Ivanković

Nakon što je završio uspješnu nogometnu karijeru godinama je vršio dužnost pomoćnog trenera u HŠK Zrinjski, a ovih dana postao je trener kadetske selekcije Plemića. Naravno riječ je o legendanom Maki Ivankoviću s kojim smo popričali o aktualnim događanjima.

Evo nakon toliko godina napuštaš mjesto pomoćnog trenera seniora Zrinjskog. Kakvi su osjećaji?

"Na početku jedna doza razočarenja. što je i normalno ali kad se sve malo sleglo mislim da je ovo i bolje za mene . Mislim da je konačno vrijeme da nakon šest godina provedenih kao pomoćni trener krenem svojim putem i počnem samostalno da radim. Vjerujem da sam nakupio dosta iskustva za ovo vrijeme, i vrijeme dok sam bio aktivni igrač tako da mislim da sam spreman na ovaj iskorak. Ubrzo završavam i licencu za UEFA pro trenera tako da neću ovisiti o nikome osim o kvaliteti svog rada".

Postavlja se pitanje da li je ova momčad Zrinjskog mogla i morala više?

"Naravno da je mogla i morala. Sad koliko više to je pitanje, ali sigurno nije za ovu poziciju na kojoj se trenutno nalazi".

Nakon svega možeš li nam otkriti s kime je bilo lakše raditi od trenera kojima si bio pomoćnik?

"Bio sam asistent šestorici trenera ako se ne varam i naučio sam mnoge stvari. Zahvalan sam svima i ovim putem ih pozdravljam i ne bi nikoga želio posebno da izdvajam. Mogu samo reći da je popularni Baka na neki način drugačiji od svih".

Tvoje novo radno mjesto je trener kadetske momčadi. Koliko si upoznat s ovom momčadi?

"Više sam nekako uvijek pratio juniore i mlađe uzraste gdje mi igra i moj sin tako da s kadetima nisam bas upoznat. Vjerujem da neću imati nikakvih problema jer uz razgovore s njihovim bivšim trenerom Krešićem i asistentom Margetom vidim da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi, ne samo na terenu već i izvan njega".

Kadeti su trenutno na vrhu ljestvice, pa mogu li ove sezone osvojiti naslov?

"Mislim da je od rezultata važnije naučiti te momke za dalje stvari koje ih očekuju u ne samo nogometu već i životu inače. Ako usporedo s tim dođe i rezultat niko sretniji od nas" .

Navijači očekuju malo više nogometaša iz omladinske škole u prvom timu, pa mogu li to i očekivati u budućnosti?

"Ja se nadam,  jer mislim da je najveće blago jednog kluba imati veliki broj izdanaka svoje škole u prvom timu".

Jedan komentar na društvenoj mreži kaže da se mladi trebaju ugledati na Maku i da neće biti problema. Slažeš li se s tim komentarom?

"Nadam se da će što više njih uspjeti u nogometu i da me dosta njih pređe u broju utakmica za najdraži klub i onda ću biti siguran da smo napravili dobar posao".

Za kraj imaš li neku poruku navijačima koji će sigurno i na ovom mjestu biti uz tebe?

"Njihova ljubav prema klubu nema granice i u to nas uvjeravaju iz godine u godinu. Samo nastavite tako . ŽIVJET ĆE U NAMA DOK NERETVA TEČE".