Mario Maka Ivanković: Slišković ima jasnu viziju

Maka Ivanković
Pomoćnik mu Mario Ivanković nada se pozitivnom odgovoru svih u klubu.

Poraz od Metalleghea snažno je potresao Plemiće. Ostali su bez tri domaća boda i trenera te dozvolili Željezničaru da priđe na minus jedan. Krajem prošlog tjedna spasitelja su pronašli u svom dvorištu - po treći puta trenerom Zrinjskog imenovan je Blaž Slišković.

- U vrlo kratkom vremenu izdešavalo se dosta toga, konstatirao je pomoćni trener Mario Ivanković.

- Ostali smo bez trenera zbog čega je za vrijeme mini-priprema u Međugorju vladala određena neizvjesnost. Baka je nedugo nakon što je imenovan prihvatio mogućnost odigravanja utakmice s Olimpicom koju smo dobili 4:1, što će igračima sigurno pomoći da podignu samopouzdanje, dodao je.

Zanimalo nas je kakav je bio inicijalni Sliškovićev efekt...

- Kao i svaki novi trener, donio je neke svoje ideje i pokušao isprobati pojedine igrače na nekim drugim pozicijama. Općenito traži da više igramo na posjed, da obrana stvara višak. Puno smo sastančili, razgovarali o ponašanju na terenu i izvan njega, a nadamo se da će to sve dati efekta i rezultata..., da ćemo svi u klubu odgovoriti kako treba.

Ono što slijedi - početak je Lige za prvaka. U prva dva kola Zrinjski je domaćin, Zrinjskom pa zahuktalom Željezničaru.

- Raspored k'o raspored, ali svjesni što nas čeka. Želimo najprije pobijediti Krupu, a onda odigrati utakmicu koja bi u dobra doba mogla odrediti daljnji tijek sezone za nas i za Željezničar.

Atmosfera čitavog proljeća u klubu i oko njega nije bajna, ali Ivanković nije izgubio nadu u željeni ishod sezone.

- Nadamo se da lošim igrama nismo otjerali publiku, da će nas podržati u važnim utakmicama koje dolaze. Najvažnije da se mi dignemo, a bude li to slučaj, doći će i ono najvažnije, rezultat.

Dnevni list