Mario Ivanković: Svjesni smo da nam nitko ništa neće pokloniti pa ni Sloboda

HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Mario Ivanković, HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, Mario Ivanković, HŠK Zrinjski

... kojoj moraju dati maksimum, izjavio je pomoćnik u Sliškovićevom stožeru, piše dnevni-list.ba.

Puno se, jako puno prašine podiglo zbog onog penala iz Bijeljine, kojim se Zrinjski uoči zadnjeg kola vratio na čelo. Blaž Slišković je ušao u poprilično koloritan verbalni obračun s novinarom na konferenciji za novinare, a epilog svega poprilično je naelektrizirana atmosfera u Mostaru, kojoj sigurno doprinosi i titula koja se nudi na dlanu. Sliškovićev pomoćnik Mario Ivanković ističe da nema potrebe slušati što se priča - jer bitno je preostalih 90 minuta.

- Znate reći ‘nije bio penal, a ne znate da nije bio crveni karton, pjenio je Slišković na novinara, koji mu je zamjerio na penalu iz 94., koji je naknadno suca Antonija Bandića iz Gruda koštao suspenzije za čitavu sljedeću sezonu.

Baku je ponijelo, iskrio je, granao rukama uz povišeni ton, no sve to njegovim će igračima u nedjelju biti tabu. Ipak je pred njima odlučujućih 90 minuta i to protiv kluba koji u Mostar dolazi bez ama baš ikakvog pritiska.

- Gotovo svaki puta kada smo osvajali naslov, zadnja utakmica kod kuće bila bi odrađena u slavljeničkom raspoloženju..., jer titula je već bila osvojena, ocijenio je Sliškovićev pomoćnik Mario Ivanković.

- Ovog puta je drukčije, jer to moramo napraviti u zadnjoj utakmici sezone, to mijenja psihološki pristup i pripremu, dodao je.

Zrinjski mora dobiti, misli li do pete titule, a to je lakše reći, nego učiniti - bez obzira što će s druge strane stajati Sloboda kojoj ništa ne treba.

- Tako su nam govorili da će biti lako i s Radnikom, koji je bio ostao bez šansi da izbori Europu pa ste vidjeli dramu. Svjesni smo da nam nitko ništa neće pokloniti, da Sloboda u Mostaru neće stajati i gledati kako joj zabijamo pet komada. Zato je vrlo važno na najbolji mogući način ući u utakmicu, što prije zabiti i odagnati nervozu koja bi se mogla pojaviti kako vrijeme odmicalo, rekao je Ivanković.

Priznao je i to da na raspoloženje utječe i priča oko Bijeljine - Željino priopćenje i najava da će Zrinjski prijaviti UEFA-i, na koje su Mostarci i službeno odgovorili...

- Teško je reći da to ne utječe na sve u klubu, jer ipak smo bili sudionici utakmice o kojoj se toliko priča. Ali baš zato igračima na svakodnevnim treninzima pokušavamo ukazati da se ne obaziru na prozivanja i da se fokusiraju na treninge, na tu zadnju utakmicu sezone u kojoj moraju dati maksimum.

Što će biti u nedjelju, vidjet ćemo, ali vraćajući film unatrag, već sada Ivanković može ustvrditi da je ovo bila luda sezona...

- Priželjkivali smo kiks Želje protiv Sarajeva, a pobjeda protiv Radnika, koliko god dramatična, dovela nas je u željenu poziciju. Iza nas je sezona puna turbulencija, mijenjali smo trenere, imali od plus 11 do minus četiri boda, ali najvažnije da smo sada u situaciji u kojoj sami o sebi odlučujemo.

‘Umor je zabranjen'

U nedjelju struka Plemića neće moći računati na kartonirane Peru Stojkića i Slobodana Jakovljevića, dok su ostali unutra. Umora, iako je kraj sezone, ističe Ivanković, ne smije biti.

"Svatko može nekad imati loš dan, ali prava u ovu sa Slobodom ući umorni ili tako nešto, nemaju", upozorio je pomoćni trener.