Mario Gavranović: Za BiH neću igrati, a Bilić će na ljeto saznati moju odluku

U samo nekoliko dana život mu se okrenuo za 180 stupnjeva - od pričuve Schalkea, nakon dvije utakmice postao je nogometaš za kojeg se otimaju tri reprezentacije!

- Mnogo se toga oko mene promijenilo, ali ostao sam isti, svjestan sam da još moram mnogo raditi ne bih li napravio ono što želim - kazao je Mario Gavranović, 21-godišnji mladić s hrvatskom i švicarskom putovnicom, te demantirao da je zimus trebao otići na posudbu u Sankt Pauli:

Priča o posudbi nije točna

- To nije točno, kontakta nije bilo. Trener mi je rekao da me ne pušta i da računa na mene. I kad se Huntelaar ozlijedio, uveo me u sastav.

Koliko ste utakmica odigrali ove sezone za Schalke?

- Samo tren, da prebrojim... Osam! Šest prvenstvenih, te jednu u kupu i jednu u Ligi prvaka. Zabio sam dva gola, po jedan u kupu i u Ligi prvaka.

Na kojoj se poziciji najbolje snalazite, kao prvi ili drugi napadač?

- Mogu igrati na obje, iako više volim dolaziti iz drugog plana, kao "druga špica", to sam igrao i u Švicarskoj. No, kad igram u paru s Raulom, on je taj koji dolazi.

Samo da nastavim igrati

Kako se snalazite u ovoj situaciji, počela je "hajka", žele vas tri reprezentacije?

- Tri? Ali, ja imam samo dvije putovnice, hrvatsku i švicarsku!

Rođeni ste u Švicarskoj, ali roditelji su vam podrijetlom iz BiH, iz Gradačca, pa je i izbornik BiH Safet Sušić zainteresiran za vas.

- Lijepo je čuti kad vas hvali takav igrač kao što je bio Sušić. Ali, nikad nisam pomišljao da bih igrao za BiH. Moji su roditelji Hrvati i jedina mi je dvojba Hrvatska ili Švicarska!

I što ćete odlučiti?

- Vidjet ćemo! Dosad nisam o tome previše razmišljao, nisam baš ni imao kontakt s HNS-om. U subotu su me zvali, razgovarat ćemo.

Nedavno ste izjavili da ste uvrijeđeni jer vas prije nisu zvali iz HNS-a. Ali, dosad niste ni igrali, pa nije baš bilo ni razloga da vas se zove?

- Više sam bio razočaran nego uvrijeđen. Zvali su me ljetos, kad sam potpisao za Schalke, ali nakon toga ništa. Očekivao sam da će netko doći iz HNS-a prije nego što se proslavim nekim golom, ali nije bilo tako. I do prije nekoliko dana uopće nisam osjećao da su u Hrvatskoj zainteresirani za mene, kao što to sad osjećam.

Kakva će, dakle, biti vaša odluka?

- Nikad još nisam rekao za koju ću reprezentaciju igrati. Volim Hrvatsku i osjećam se Hrvatom! Ali, volim i Švicarsku, ondje sam rođen, ondje mi žive roditelji, igrao sam za mladu švicarsku vrstu. Treba mi malo vremena prije nego što se odlučim.

Koliko vremena?

- Pa, nekoliko mjeseci. Do ljeta ću razmisliti i uoči sljedeće sezone odlučit ću za koga ću igrati. No, moram nastaviti s dobrim igrama u Schalkeu, ne budem li igrao u klubu, neće me htjeti ni Švicarska, ni Hrvatska, neovisno o mojoj odluci - kaže Gavranović, koji je u odličnim odnosima s Ivanom Rakitićem, svakodnevno razgovaraju telefonski. Što mu je savjetovao?

- Rekao mi je da sam odlučim, da je to isključivo moja odluka i da mi nitko ne smije reći što trebam učiniti, kao što nisu ni njemu rekli. Ali, hvalio je svoj debi pred punim Maksimirom. Mogu si samo zamisliti kako mu je bilo, gledao sam tu utakmicu...

A valjda ćete i vi doživjeti taj osjećaj.

- Ha, vidjet ćemo...

Autor: Predrag Jurišić

izvor: sportal.hr