Marinović: Jesenas smo ih dobili 4:0, ali ni onda nije bilo lagano

Vinko Marinović, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Vinko Marinović, Stadion HŠK Zrinjski, Vinko Marinović, Vinko Marinović, HŠK Zrinjski
Plemići će u Istočnom Sarajevu loviti osmu ovosezonsku gostujuću pobjedu što bi bio novi klupski rekord. Jasno, Mostarci žele obarati rekorde, ali daleko važniji im je konačni cilj, četvrti naslov prvaka.

Dvotjedna prvenstvena stanka dala je Mostarcima dosta vremena da saniraju ozljede i u glavi se pripreme za završnih osam kola u kojima na strani čekaju Slavija, Radnik, Željezničar i Radnik, a u Mostar dolaze Borac, Vitez, Velež i Sloboda. Iduće, 23. kolo Mostarce vodi u Lukavicu, gdje čeka osma Slavija. Tim iz Istočnog Sarajeva ovog je proljeća neuvjerljiv, iz četiri utakmice izvukao je samo jednu pobjedu (domaćih 1:0 protiv Olimpica), remizirao je u Zvorniku (1:1) i kod kuće s Travnikom (0:0), a uvjerljivo je (0:3) poražen na Koševu. U prvom dijelu sezone Pod Bijelim brijegom i Zrinjski je bio uvjerljiv protiv Slavije, bilo je 4:0, no Mostarci ne vjeruju da će nadolazeće nedjelje biti lako.

- Rekao sam to milijun puta, ali opet ću - svaka preostala utakmica do kraja sezone bit će teška, a svaki bod izuzetno važan, rekao nam je šef struke Vinko Marinović.

- Da, mi jesmo u prvom dijelu njih u Mostaru dobili 4:0, ali do vodstva smo se dosta namučili. Sada imaju i novog trenera (Milko Đurovski, op. a.), a promjene na klupi često znaju donijeti jedan novi psihološki moment. Uz to, igraju kod kuće, pa će sigurno izgarati na terenu ne bi li došli do povoljnog rezultata koji bi im pomogao u borbi za ostanak.

Priprema nedjeljnog gostovanja prolazi bez većih problema..., ali nije da ih nema.

- Todorović se vratio treninzima, ali i dalje ga muče leđa. Rekao mi je da to vuče od utakmice s Čelikom, samo mu se sada stanje pogoršalo. S druge strane, Karačić trenira punim intenzitetom i on se vraća na gol, što je sigurno dodatno ohrabrenje. Svi ostali su zdravi, a nadam se da će tako ostati i do utakmice.

U prve četiri utakmice proljeća Marinović je dosta rotirao, s tim da su te promjene bile naglašene u zadnjoj liniji - tražio je rješenje za obranu koja je u prve četiri utakmice proljeća propustila osam golova, jedan više nego u prethodnih 18 kola.

- Katanec je zaigrao protiv Rudara i malo ubrzao protok lopte, ali svejedno smo opet primili gol..., i to iz dva njihova pokušaja. Mada, bio je to eurogol, nešto što ne vidimo često. Ima još do utakmice da se odlučimo za sastav, ali najvažnije da imam širok kadar i da se mogu osloniti na klupu na kojoj u svakom trenutku imamo igrače koji mogu podići igru.

Đurovski četvrti trener

Slaviju bi za vikend trebao voditi četvrti različit trener ove sezone. Nakon Milana Gutovića, Darka Vojvodića i Veljka Dovedana, Sokolove je preuzeo ni manje ni više nego - Milko Đurovski (53). Proslavljeni napadač iz vremena jugoslavenskog nogometa, između ostalog poznat i po prelasku iz Zvezde u Partizan 1986. godine, već je niz godina u trenerskim vodama, a prethodno Slaviji radio je u nekoliko klubova u Sloveniji, u kojoj živi, kao i u Slovačkoj, Austriji, rodnoj Makedoniji, ali i BiH. U Sloveniji je vodio Malečnik, Dravu, Naftu, Maribor, Belasicu i Zavrč, koji mu je prošle godine bio posljednji klub prije dolaska u Istočno Sarajevo, 2008. sjedio je na klupi Vardara, a prethodno Zavrču u Austriji je vodio TSV Pöllau te u Slovačkoj Zlata Moravce. U BiH vodio je Rudar iz Prijedora.

Dnevni list