FOTO  Marin Topić: Niko više neće pisati i prekrajati povijest Zrinjskog

Croatia.Zrinjski
HŠK Zrinjski je u tim dresovima nastupio u povojesnoj utakmici protiv NK Croatia u Zagrebu, a malo tko zna kako su se ti dresovi našli na Plemićima u Zagrebu.

Čitavu priču oko tih dresova ispričao nam je Marin Topić koji je uz Vladu i Blaža Sliškovića najzaslužniji što su Plemići istrčali na Maksimir u novim dresovima.

Obnovljeni Zrinjski 1992. godine je nastupao u dresu sa kockicama, i kao takav je išao na turneju u Ameriku. Kada se dogovarala ta utakmica sa NK Croatia (današnji Dinamo)u lipnju 1993. godine Marin Topić je bio zadužen za Zrinjski od Mate Bobana, a Ćiro Blažević za Croatiju od Franje Tuđmana.

Pripremajući se za tu utakmicu trebali smo imati naše autentične dresove, priča Marin za naš portal HERCEGOVINA.info i nastavlja: Imali smo već monografiju sa starim slikama i kalendar i po tome smo vidjeli da se najviše ponavljaju dresovi sa lentom i ovi crveno-bijeli u prugama.

Tih dana sam stalo sa pokojnim Vladom (otac Blaža Sliškovića) bio na stadionu i razmišljali smo kako doći do dresova. Vlado je rekao: Marine nema problema ti nacrtaj dresove ja ću poslati Baki i on će to napraviti za Zrinjski. Tako je i bilo ja sam nacrtao ta dva dresa, a Vlado je to poslao Baki u Italiju. Mi smo na tu utakmicu došli dan prije i spavali smo u hotel Panorami i tamo su nas čekali dresovi, kaže Marin i završava:

Nama više niko neće pisati povijest jer mi je sami pišemo posljednjih 25 godina.

To je ta priča iz prve ruke o dresovima iz 1993, godine koje je Marin dizajnirao, Vlado poslao , a Blaž Slišković napravio u Italiji i donio ih u Zagreb Plemićima.

HERCEGOVINA.info