Marin Galić: Igranje i treniranje u Zrinjskom za mene je ponos i čast

Marin Galić
...a plasirali su se i u polufinale Kupa BiH.

Već smo u više navrata razgovarali sa juniorima iz ove izuzeto nadarene generacije Plemića, a danas predstavljamo Marina Galića, i evo što on kaže za naš portal HERCEGOVINA.info:

Otkada se baviš nogometom, i za koga si sve nastupao?

Mogu reći da se nogometom bavim otkad znam za sebe, sa devet godina sam počeo igrati u NK Kiseljak, gdje sam proveo šest godina. Zatim sam jednu sezonu proveo u FK Željezničar a naposljetku HŠK Zrinjski gdje već igram tri godine.

Na kojoj poziciji igraš u momčadi, i tko ti je idol u svijetu nogometa?

U momčadi igram na poziciji desni ofenzivni vezni igrač, u svijetu nogometa idol i veliki uzor mi je Ivica Olić, koji je pokazao kako se trudom i radom može puno postići.

Što za tebe osobno znači igranje i treniranje u Zrinjskom?

Igranje i treniranje u Zrinjskom za mene je ponos i čast.

Imaš li neku utakmicu koju si igrao da možeš reći da ti je najdraža?

Svakako da mi je jedna od najdražih utakmica bila u ovoj polu sezoni, kad smo igrali protiv FK Sarajeva gdje sam postigao pobjedonosni pogodak.

Juniori su prvi i igraju u polufinalu Kupa. Možete li u nastavku natjecanja do nekog od trofeja?

Obzirom kako puno i naporno vježbamo naše su ambicije sve veće vjerujući kako ćemo ove godine osvojiti bar jedan trofej a želja su i oba.

Kakve su tvoje ambicije u budućnosti vezane za nogomet?

Sad mi je važno odigrati dobro polu sezonu, za budućnost se ne volim opterećivati, vjerujem i nadam se dobrim uspjesima.

Poruka našim čitateljima za kraj?

Učenje je temelj svakog životnog uspjeha, važno je ispuniti svoja očekivanja i uvijek nastojati dati više, jer da bi ispunili svoje snove trebamo biti spremni na mnoga odricanje.

HERCEGOVINA.info