FOTO  Marijan Ćavar: Preko Zrinjskog do velike Allianz Arene

Zrinjski - Široki
Ovo je priča o jednom takvom nogometašu koji je iz male HNK Rame, preko HNK Branitelja i HŠK Zrinjski stigao do velikog njemačkog kluba iz Frankfurta.

U naslov smo stavili od Zrinjskog jer je jasno da su Plemići bili Marijanova odskočna daska u nogometnu orbitu, premda ne treba zaboraviti klub u kome je napravio svoje prve nogometne korake HNK Rama.

Marijan je svoje nogometno umijeće pokazao igrajući za mlađe kategorije Zrinjskog, a zatim i za prvi tim prvaka BiH , te mladu reprezentaciju BiH.

Naš portal proglasio ga je nakon prošle sezone najboljim mladim nogometašom u BiH. Svoje umijeće ubrzo je pokazao i igrama za prvi tim, te tako pokazao da se radi o iznimno nadarenom i talentiranom nogometašu.

Sarajevski mediji mislili su drugačije, te su te sezone neopravdano izostavili Marijana, i za najbolje naravno proglasili igrače iz svoje avlije. Danas Marijan igra u Bundes ligi, a njihovih najboljih nema na nogometnoj karti svijeta.

Prije odlaska u Njemačku Marijan je za prvi tim HŠK Zrinjski odigrao 18 utakmica, te bio sretan u Mostaru među Plemićima. Splet okolnosti je bio takav da je otišao iz Zrinjskog, premda smo mišljenja da je mogao još puno toga dati Plemićima.

S druge strane sretni smo što je otišao u jednu od najjačih liga svijeta, a objektivno Marijanu i jeste mjesto samo u ligama petice.

Prvu zvaničnu utakmicu odigrao je za svoj Eintraht odigrao je na Allianz Areni protiv svjetskog nogometnog velikana Bayerna pred 70.000 navijača i ljepši debi Marijan za svoj novi klub nije mogao ni zamisliti.

Pred Marijanom je velika nogometna karijera i čut će se o njemu još puno toga. Ponosni smo što je na putu prema zvijezdama nosio dres Zrinjskog i iskreno se nadamo da će se jedan dan vratiti u naš i svoj HŠK Zrinjski.

HERCEGOVINA.info