FOTO  Marijan Bagarić – najbolji kadetski strijelac HNK Tomislav

HNK Tomislav Tomislavgrad, Marijan Bagarić
Počeo je trenirati sa osam godina. Prije dvije sezone bio je član pionirske generacije HNK Tomislava koja je ostvarila veliki uspjeh:

- Da, bio sam član generacije 97/98 koja je ostvarila veliki rezultat - izborila je državno finale gdje smo poraženi od ekipe Željezničara. Osvajanje drugog mjesta u državi je najveći uspjeh kluba u mlađim kategorijama.

Kadeti Tomislava završili su polusezonu na 5.mjestu. Kako si ti zadovoljan rezultatima kadeta ove polusezone?

- Rezultatima kadeta sam djelomično zadovoljan. Mislim da moženo puno više, ali zbog nesretnih okolnosti izgubili smo neke bodove koje nismo smjeli izgubit. U nastavku prvenstva očekujem puno bolje rezultate te da ćemo na kraju sezone biti među prve tri ekipe jer imamo kvalitetu za to.

Najbolji si strijelac kadeta Tomislava i drugi strijelac lige sa 16 golova. Kako si zadovoljan svojim igrama i kakve su ti ambicije za budućnost?

- Zadovoljan sam svojim igrama jer sam drugi strijelac lige, ali mislim da mogu i bolje - nadam se da ću to svojim igrama i dokazati. Ambicija mi je da se prvo dokazem u Tomislavu, a onda da odem u neki veći klub gdje bi mogao još više napredovati.

Koji je trener najzaslužniji za tvoj razvoj?

- Jedan od najzaslužnijih trenera u mom razvoju je moj sadašnji trener Ivica Sušilović s kojim odlično surađujem i od koga mogu puno naučiti.

Svog nogometnog uzora vidi u napadaču Manchester Citya i argentinske reprezentacije:

- Kao i svaki nogometaš tako i ja imam uzor, a to je Kun Agűero za kojeg smatram da je jedan od najboljih napadača na svijetu što dokazuje svojim igrama i golovima u engleskoj premier ligi.

Branitelj i Stolac su se izdvojili u borbi za naslov kadetskog prvaka. Može li se tu još netko uključiti u borbu?

- U našoj ligi ima jako dobrih ekipa iako su se Branitelj i Stolac izdvojili mislim da Sloga, GOŠK i mi se možemo uključiti u borbu za vrh.