Marcelo Brozović donio minimalnu pobjedu Dinamu

GNK Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Aalborg, Liga prvaka, RNK Split, Dinamo, Europska liga, Dinamo, Europska liga, Dinamo, Celtic, Europska liga, Dinamo, Europska liga

Uzvrat je za tjedan dana u Zagrebu.

Dinamo je obavio odličan posao, iako je u prvom poluvremenu bio bezopasan, dok su Danci imali jednu stopostotnu priliku, te nekoliko poluprilika.

Najbolju šansu Aalborg je imao u 37. minuti, ali Enevoldsen sa dva metra nije uspio pospremiti loptu u mrežu. Dva je puta zaprijetio Jacobsen, u 3. i 27. minuti, a u 34. Thelander sa osam metara traljavo puca.

Dinamo je u prvom poluvremenu imao tek dva bezopasna šuta sa 20-tak metara, Soudani u 41. i Antolić u 45. minuti.

No, na početku drugog poluvremana sličan scenario kao iz utakmice 2. pretkola u gostima kod Žalgirisa, tada je Dinamo slavio golovima Soudanija u 46. i Šimunića u 49. minuti.

Ovaj puta strijelac je bio Brozović u 49. minuti, koji je odličnim udarcem sa 16 metara iskosa pogodio za vodstvo Dinama.

Do kraja Dinamo je dobro kontrolirao susret i imao je još dvije stopostotne priliku, u 68. minuti udarac Machada obranio je Larsen, a u sudačkoj nadoknadi (90+3) neprecizan je bio Andrijašević.

AALBORG: Larsen, Petersen, Thelander, J. Mathiasen, Kristensen, Augustinussen, Enevoldsen (Helenius, 72), Risgaard (Thomsen, 46), Wichmann, Spalvis (A. Christensen, 73), Jacobsen.

DINAMO: Eduardo, Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić, Ademi, Brozović, Machado, Antolić (Gonçalo Santos, 70), Soudani (Andrijašević, 79), Čop (Pjaca, 46).

STRIJELCI: 0-1 Brozović (49).

SUDAC: Danny Makkelie (Nizozemska)

STADION: Aalborg stadion

GLEDATELJA: 10.000

dalje.com