Manuel Neuer komunicira na hrvatskom jeziku !

Manuel Neuer, hrvatski jezik, Mario Mandžukić
Hrvatski jezik uči od svog dugogodišnjeg trenera Tonija Tapalovića, a učio ga je, kaže Neuer, i bivši suigrač Mandžukić

''Idemo, idemo, brza, brza...'', tako se poliglot Manuel Neuer, najbolji svjetski golman, prvak svijeta s Njemačkom te jedan od tri nominirana igrača za najboljeg nogometaša u Europi, na njihovo veliko čuđenje obratio novinarima članovima žirija iz BiH i Makedonije na nedavnom izboru za najboljeg nogometaša Europe.

Hrvatski jezik uči od svog dugogodišnjeg trenera Tonija Tapalovića, a učio ga je, kaže Neuer, i bivši mu suigrač Mario Mandžukić. Ako ga je suigrač Mandžo učio, ne treba ni sumnjati kako je prvih nekoliko lekcija bilo iz 'poglavlja - psovke'.

"Učim i sada. Pročitao sam imena i nazive država na vašim akreditacijama", obratio se Neuer novinarima iz BiH i Makedonije.

Već je poznato da je Neuer "zaljubljenik" u Hrvatsku. Nakon osvajanja titule prvaka svijeta s Njemačkom u Brazilu ovog ljeta odmarao se u Brelima, u Hrvatskoj. Osim njega, u Hrvatskoj je na odmoru bio i njegov suigrač Bastian Schweinsteiger te Mats Hummels.

"Jako je lijepo u Hrvatskoj. Super! Bilo je odlično i u Brazilu, gdje smo bili najbolji i osvojili titulu prvaka svijeta. Presretan sam zbog toga", rekao je Neuer, a novinare iz BiH zanimalo je i je li pratio nastup Sušićevih izabranika na SP, koji je na okončan nakon grupne faze natjecanja?

"Pratio sam skoro sve utakmice Svjetskog prvenstva. BiH je dobro igrala. Ima dobar tim. Mogla je više napraviti u Brazilu", smatra najbolji svjetski čuvar mreže, a od njega je prošle godine od ljudi koji su hodali nogometnim travnjacima prema Uefinom žiriju bolji bio samo Cristiano Ronaldo.

goal.com