Mandžukić zabio u pobjedi Juventusa protiv Cityja pa izašao zbog ozljede

Liga prvaka, Juventus, Mario Mandžukić
U prvom kolu slavio je na teškom gostovanju protiv Manchester Cityja sa 2:1, a u strijelce se upisao Mario Mandžukić.

Bila je to otvorena utakmica u kojoj su obje momčadi imale svoje prilike, ali gosti su pametnom igrom došli do sva tri boda.

No, susret je bolje otvorio domaćin, već u trećoj minuti Sterling je bio u odličnoj situaciji, ali Buffon je obranio njegov udarac. U 32. je i Bony mogao dovesti 'građane' u vodstvo, ali je jako loše pucao pa se na odmor otišlo netaknutih mreža. Onda je u 51. minuti domaća momčad povela! Silva je ubacio iz kornera, a Chiellini poslao loptu u vlastitu mrežu.

Juve je tada malo pritisnuo, a to je rezultiralo izjednačenjem u 70. minuti. Pogba je dugom loptom u kazneni prostor pronašao Mandžukića, hrvatski reprezentativac oteo se čuvaru i uspio utrpati loptu u mrežu. Gostujući navijači burno su proslavili pogodak, a samo 11 minuta kasnije Morata im je priuštio novo zadovoljstvo. Prekrasnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio je za preokret i velika tri boda te prvu pobjedu Juventusa u Engleskoj od 1996 godine. 'Stara dama' te je godine pobijedila Manchester United, a otada je imala 11 susreta bez pobjede.

Mario Mandžukić u igri je bio do 78. minute kada je napustio teren, a iz igre je izašao zbog ozljede lista lijeve noge. Još uvijek se ne zna koliko je ozbiljna ozljeda.

U toj skupini Sevilla je bila uvjerljiva protiv Borussije Moenchengladbach sa 3:0, a od ostalih rezultata valja izdvojiti pobjedu PSV-a protiv Manchester Uniteda. Crveni vragovi poveli su u 41. minuti preko Depaya, ali Moreno i Narsingh potpuno su preokrenuli rezultat. Nažalost, utakmicu je obilježila i teška ozljeda Lukea Shawa koji je slomio nogu i morat će na operaciju.

Skupina A:

PSG - Malmö 2:0
Real Madrid - Šahtar 4:0

Skupina B:

PSV Eindhoven - Manchester United 2:1
Wolfsburg - CSKA Moskva 1:0

Skupina C:

Benfica - Astana 2:0
Galatasaray - Atletico Madrid 0:2

Skupina D:

Manchester City - Juventus 1:2
Sevilla - Borussia Mönchengladbach 3:0

 

Foto: Reuters/Pixsel

vecernji list