Mandžukić stigao u Madrid na liječnički pregled, čeka se potpis ugovora s Atleticom

mandžukić i jelavić

Cijena koju će Madriđani platiti Bayernu je 22 milijuna eura.
Posao koji se nazirao već nekoliko dana jučer je konačno i potvrđen riječima sportskog direktora bavarskog kluba Mathiasa Sammera: "Postoji usmeni dogovor između Bayerna, Atletico Madrida i Marija Mandžukića. Zahvaljujemo se Mandžukiću na svemu što je učinio za Bayern i želimo mu sve najbolje u budućnosti."

Prekid odmora zbog potpisa ugovora

Bayern je domah predstavio novu napadačku akviziciju, Roberta Lewandowskog, dok je hrvatski reprezentativac okrenuo novu stranu u svojoj karijeri. Posao je zaključen dolaskom Atleticovog izvršnog direktora Miguela Angela Gila u Hrvatsku po Mandžukića, on je s odmora na Braču stigao je na liječnički pregled i potpis ugovora u Madrid. Nakon toga bi trebao dobiti još nekoliko slobodnih dana prije priključenja pripremama Rojiblancosa.

Finalisti Lige prvaka 25. srpnja odlaze na američki dio priprema, a dva dana prije toga igraju prvi pripremni susret protiv Numancije, koji je ujedno prva prilika za Mandžukića da odjene dres novog kluba.

Inače, stigla je i prva reakcija navijača na ovaj potez Atletica, u vodu ankete na stranicama Marce. Više od pola ispitanika smatra da Mandžukić može zamijeniti Diega Costu, što nije mala brojka kad se zna kakvu sezonu iza sebe ima novi član Chelseaja.

Mandžukić će ujedno biti prvi hrvatski nogometaš u povijesti kluba s Vicente Calderona.

Bayern ga doveo za 12 milijuna, a prodaje ga za 22 milijuna eura
Hrvatskom će napadaču ovo biti šesti klub u profesionalnoj karijeri. U Hrvatskoj je igrao za Marsoniju, Zagreb i Dinamo, koji ga je prodao Wolfsburgu za sedam milijuna eura. Mandžo je nosio dres Vukova od 2010. do 2012. godine kada ga je Bayern doveo za odštetu od 12 milijuna eura.

Mandžukić je u dresu bavarskog giganta odigrao 88 utakmica, a pritom je postigao 48 golova i upisao 14 asistencija.

Mandžo u Atleticu, Modrić u Realu, Raketa u Barci

Luka Modrić u Realu, Ivan Rakitić u Barceloni i Mario Mandžukić u madridskom Atleticu. Čekaju nas veliki španjolski derbiji s hrvatskim predznakom.

index.hr