Mandžukić protiv Olića u četvrtfinalu njemačkog Kupa

FC Bayern, wolsburg, Ivica Olić, Mario Mandžukić, Bundesliga, nogomet, Mario Mandžukić, Ivica Olić, nogomet, Ivica Olić, FC Bayern, Mario Mandžukić, Bundesliga, Ivica Olić, VfL Wolfsburg, FC Bayern, nogomet
Nogometaši Wolfsburga izborili su plasman u četvrtfinale njemačkog nogometnog Kupa nakon što su pobijedili drugoligaša Ingolstadt 2-1, a pobjednički pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić u 89. minuti.

Gosti su poveli golom Caiubyja u 17. minuti, no 'vukovi' su u drugom dijelu uspjeli okrenuti rezultat. Naldo je u 66. minuti izjednačio na 1-1, a potom je Olić u 89. minuti zabio gol za prolaz. Olić je iskoristio pogrešku Ingolstadtovog vratara Özcana koji nije uspio ukrotiti snažni udarac Ivana Perišića, te je loptu poslao u mrežu. Bio mu je to sedmi ovosezonski gol za Wolfsburg i prvi u kupu. Hrvatski napadač ušao je u igru u 60. minuti, dok je Ivan Pe rišić igrao od 46. minute.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Bayern koji je na gostovanju kod Augsburga slavio 2-0. Golove za europske prvake zabili su Robben (4) i Muller (78). Mario Mandžukić je odradio cijeli dvoboj za Bavarce.

Dalje su prošli i Bayer Leverkusen, te Eintracht Frankfurt. Bayer je pobijedio na gostovanju Freiburg 2-1, dok je Eintracht u sjajnoj utakmici slavio protiv drugoligaša Sandhausena 4-2. Srđan Lakić je za Eintracht odigrao posljednje dvije minute.

Jučer su plasman u četvrtfinale izborili HSV, Borussija Dortmund, Hoffenheim te Kaiserslautern. Junak u pobjedi HSV-a protiv Kolna bio je hrvatski reprezentativac Ivo Iličević koji je u 84. minuti zabio gol za 2-1.

REZULTATI

U srijedu, 4. prosinca:

Freiburg - Bayer Leverkusen 1-2

VfL Wolfsburg - Ingolstadt 04 (II) 2-1

Eintracht Frankfurt - Sandhausen (II) 4-2

Augsburg - Bayern Munchen 0-2

U utorak:

Union Berlin (II) - Kaiserslautern (II) 0-3

Hamburg SV - Koln (II) 2-1

Schalke 04 - Hoffenheim 1-3

Saarbrucken (III) - Borussia Dortmund 0-2

novilist.hr/hina