Maminjo opet prolupao: Uz Badelja i Sammira bit ćemo prvaci Eura!

Ovo je najbolja utakmica u kvalifikacijama. Igrači i izbornik pokazali su da se mogu u 73 sata dignuti, pronaći snagu i inspiraciju. Čestitam im i siguran sam da ćemo proći na Euro 2012., rekao je Zdravko Mamić nakon pobjede protiv Latvije (2-0).
- Ponosan sam na igrače. Još jednom se pokazalo da samo igrači u natjecateljskoj formi mogu i moraju igrati. Vidjeli ste Perišića i Rakitića koji su "doktori" nogometa, uz Badelja i Sammira bit ćemo prvaci Europe. A ova dvojica koja su izašla (Ćorluka i Kranjčar op.a.) nisu trebali ni ući jer su nespremni - "pecnuo" je malo izbornika Mamić i dodao:

- Sva sreća da u Grčkoj ja nisam bio predsjednik saveza, jer da jesam ostali bismo bez izbornika

- Sastat ćemo se odmah sada na stadionu. Nema razloga čekati. Izbornik je zaslužio povjerenje da vodi ovu momčad.

Odmah nakon utakmice održan je Izvršni odbor HNS-a koji je trajao 10-ak minuta.

- Imali smo kvorum od 10 ljudi i jednoglasno smo odlučili da idemo zajedno u baraž - rekao je Mamić.

No moglo je biti svašta da su Latvijci poveli na Kantridi. A ima li bolje prilike nego ići jedan na jedan? Na sreću na golu imamo Stipu Pletikosu koji je ostao pribran i spasio nas.

- Danas smo pokazali da smo momčad, da smo se podigli nakon loše atmosfere. Hvala publici, zaista nam je bilo lijepo igrati u Rijeci - rekao je Pletikosa i dodao:

- Nevjerojatno koliko sreće imaju Grci...

Stipe je podržao izbornika.

- Nije upitno da imamo kvalitetu i momčad, vjerujemo izborniku i puno ćemo se bolje pripremiti za dodatne kvalifikacije. Vjerujem da ćemo se plasirati na Euro 2012. godine - dodao je.

izvor: 24sata.hr