Mamićeva vizija: Za 2012. spremamo hit, imat ćemo purgerski DINAMO!

Izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić u srijedu nam je u Beleku kazao ovu rečenicu.
- Za 2012. godinu spremamo hit, imat ćemo purgerski Dinamo! To je naša vizija koja će se poklopiti s Europskim prvenstvom u Ukrajini i Poljskoj, na kojem će Hrvatska sigurno igrati.

Poput tsunamija nadolazi Dinamova mlada generacija, nogometni biseri velikog talenta već su na ovim pripremama dobili priliku. Usudili bismo se kazati da je na sceni generacija koja će dugo vladati hrvatskim nogometom, ali i hvatati visoke europske kriterije. U Maksimiru je “zakopano” nogometno blago. Pravo bogatstvo koje osigurava miran i dug život Dinamu. Nogometaš može biti talentiran, znati sve o nogometu, ali ako nema dovoljno mudrosti i pameti, ili ako ne živi sportski, od njega neće biti ništa. Bilo je mnogo velikih Dinamovih talenata kojima se predviđala velika karijera, a na kraju su kupili samo mrvice sa stola, neki niti to. Sad možete logično postaviti pitanje: kako netko može biti siguran da se ista stvar neće dogoditi i s ovom generacijom?

Naravno da ne možemo gurnuti ruku u vatru, ali s velikim postotkom uvjerenosti možemo zaključiti da je opasnost od uništenja talenata minimalna. Ovi dečki izrasli su iz Omladinske škole koja je ustrojena po svjetskim standardima koje je instalirao šef Romeo Jozak. Momci se od malena odgajaju u profesionalnom okruženju, s pravilima ponašanja koja se ne smiju kršiti, a svako iskakanje iz tračnica žestoko se kažnjava. Popričali smo s velikom Dinamovom nadom, stoperom Mislavom Komorskim koji je kažnjen oduzimanjem dvije mjesečne stipendije (4000 kn) jer se nije pridržavao kućnoga reda na kampu HNS-a u Umagu.
- Pogriješio sam i to mi se više nikad neće dogoditi. Zamijenio sam sobu, nismo bili u onoj u kojoj smo trebali biti i zaslužio sam kaznu - kazao je Komorski, inače vrlo simpatičan momak.

Taj primjer naveli smo kao predložak kako se danas radi u Omladinskoj školi Modrih. Nema mogućnosti da iz nje ne izađu ne samo vrhunski talenti i sjajni nogometaši, već i ispravno odgojeni ljudi. Kad je tako, uspjeh je uvijek nadohvat ruke. Usput, Jozak je zabranio roditeljima gledanje treninga i tako istjerao stres pod kojim su mnogi mladići vježbali u maksimirskom klubu. Uz Omladinsku školu vrhunski se uklopio i projekt Lokomotiva koji kontrolira još jedan cijenjeni stručnjak za mlade Božidar Šikić. Kad se još pribroji činjenica da trener Krunoslav Jurčić voli mlade igrače i pruža im priliku, eto razloga zašto je i kako na scenu iskočila generacija kojoj će se u vrlo skoroj budućnosti biti nositelj kluba.

 

SN