Mamić: Vidim bijele miševe, završit ću kao Pukanić

"Ali neću tražiti zaštitu, previše sam ponosan", dodaje Mamić.

Kaže da mu je sve teže boriti se sa svima.

"Vidim bijele miševe od iscrpljenosti, raspadam se. Tražim izlaznu strategiju da odem iz kluba! Ali ne mogu se samo tako naljutiti i otići, jer to bi bila izdaja Dinama i porodice", rekao je Maminjo.

Nedavni ispad u kome je brutalno izvrijeđao novinara t-portala prenijeli su svi mediji.

"Stidim se svake izgovorene prostote. To je neprimjereno mojoj funkciji i ugledu Dinama. Nisam našao pravi odgovor na provokaciju, a sve to kulminacija je naporne polusezone i stresne sedmice sa četiri velike skuptštine: HNS-a, ZŠS-a, ZNS-a i Dinama. Djeca su mi rekla da me ne žele više vidjeti takvog", kaže Mamić i dodaje:

"Neću se izviniti novinaru. Čekam postupak koji će on pokrenuti i sankciju. Nemam problema sa izvinjenjem kad sam i jedan posto i krivu, ali taj novinar godinama potiče navijače na radikalne poteze. Imam 20 svjedoka da je u Udinama kad su huligani izbacivali Dinamo iz Evrope vikao: "To, učinite to, jače, srušite!".

Pričao je Mamić i o HNS-u, Šukeru, Štimcu...

"Šuker je hrvatski brend. Njegovo ime, znanje volja i ugled dovoljni su da se od njega gradi budući predsjednik HNS-a. - A Štimac? Borili smo se da ne dođe na čelo HSN-a jer bi to bilo pogubno za hrvatski fudbal", kaže Mamić.

Svaguša je rekao "Pa, pa, ode Mamić", a odoše i Svaguša i Štimac! Kome god je želja da svrgne Dinamo i mene - odleti!, dodaje Mamić.

Alex Ferguson je rekao: "Dovedite mi tog čudotvorca koji stvara igrače i prodaje ih tako dobro, a i dalje je uspješan". Jedan me grčki brodovlasnik želio zaposliti kad je vidio kako sam uspješan.

dnevnik.ba