Mamić opet žestoko optužuje: Vlast i kriminalci nas žele ugušiti

Prema riječima izvršnog predsjednika hrvatskog prvaka Zdravka Mamića prihodi kluba su u 2012. iznosili 178 milijuna kuna, a klub je potrošio 164. Maksimirski prvoligaš je na kraju godinu završio s profitom od 14,2 milijuna kuna.

U Dinamove prihode nisu uračunati transferi Domagoja Vide u kijevski Dinamo te Matea Kovačića u milanski Inter jer su realizirani u 2013.

'Financijski rezultati su puno bolji. Knjigovodstvo kaže je zarada nešto više od 14 milijuna, no svi znamo da postoji stavka amortizacija igrača gdje je nešto više od 30 milijuna kuna. Taj novac nije potrošen nego je to zapravo gotovina na računu. Isto tako postoji amortizacija dugotrajne imovine koja je oko 15 milijuna kuna što je također cash. Tako da su rezultati zapravo puno bolji iako niti ovih 14 milijuna kuna nije loše; dapače,' rekao je izvršni predsjednik.

Gazda 'modrih' dotaknuo se je i udruge 'Zajedno za Dinamo' koja klub proziva zbog netransparentnog poslovanja i želi politiku po načelu 'Jedan član, jedan glas'.

Minuta šutnje

Skupština je započela minutom šutnje kojom je odana počast preminulim bivšim igračima i članovima skupštine Antunu Crniću i Vladimiru Čonču, jednoj od najvećih legendi Dinama Ivici Horvatu, bivšem predsjedniku i članu skupštine Vidu Ročiću te bivšem vrataru našeg kluba Branku Kralju.

'Nikad Dinamo nije bio gažen kao sada u Hrvatskoj. Nevjerojatno je kako nam vlasti sve čine da nas uguše. I to sve u sprezi politike, medija i najgorih kriminalaca. Nikad nijedna vlast nije čistila kao što ova čisti po ideološkoj osnovi. Naravno da su krenuli od HNS-a i GNK Dinama. Izmislili su fantomsku udrugu 'Naš Hajduk', kojoj su dali da od uglednih SDP-ovaca izaberu članove NO Hajduka. Pandan toga trebao je biti 'Zajedno za Dinamo', ali tu su se malo zajebali. Kako to izgleda? 'Jedan član=jedan glas' je parola koju pričaju, a onda oni učlane u Dinamo ljude koji imaju zabranu dolaska na stadion. Oni su se masovno krenuli učlanjivati kako bi mogli preuzeti Dinamo. To je sprega politike i kriminala, koja je formirala 'hobotnicu', kojoj su centri u Draškovićevoj i ZZD-u, a novinarske redakcije povezane s njima, ispaljuju topovsku đulad,' pričao je stariji Mamić.

Kako je situacija sa sponzorima loša, otkrio je direktor Dinamovog marketinga Ivan Tica. Prema njegovim riječima klub nema niti jednog sponzora koji godišnje plaća više od 300 tisuća kuna te se financira prodajom igrača.
'Znate tko je naš najveći sponzor i što bi nam trebalo pisati na prsima? Inozemni transferi,' objasnio je ukratko Tica.

Pojedini skupštinari su izjavili kako klub posluje zakonito, da su spremni za sportsku inspekciju, a Zdravko Mamić je još jednom opisao njegov rat s poreznim vlastima koje su bez razloga željele uzeti Dinamu 40 milijuna kuna.

'To što nama rade nema nigdje. To je jedan permanentan mobing kojem smo izloženi.'

Inače, zbog bolesti i odlazaka nekih članova Skupštine, predloženi i primljeni su novi članovi, a to je bivši sjajni igrač Branko Gračanin te djelatnici kluba Sanda Mamić, Ljubica Matanović, Iva Salaj, Branko Gračanin, Romeo Jozak, Miljenko Sakoman i Ankica Mezak kao i naš trener prve momčadi Krunoslav Jurčić. U Izvršni odbor kluba izabran je gospodin Krešimir Rotim pa će tako Izvršni odbor imati 15 članova.

Tportal.hr