Mamić: Jedino Bog drži ovaj Dinamo tu gdje jest!

S Dinamovim će se dresom Badelj službeno razdužiti u utorak, u mariborskom Ljudskom vrtu.

- Nikada ne bih postao ovo što jesam bez kluba kao što je Dinamo. Samo izniman kolektiv može iznjedriti pojedinca. Stoga i transfer u HSV doživljavam kao uspjeh Dinama. No, sigurno ću se jednog dana vratiti u Maksimir. Ali, prije nego odem želim da se još jednom plasiramo u Ligu prvaka - kazao je Badelj, izbjegavajući patetiku.

Prigodan govor o odlasku ''nogometnog gospodina'' izrekao je predsjednik kluba Mirko Barišić. Glavni operativac, Zdravko Mamić, Badelju je darovao klupski dres s brojem 187 (broj nastupa za prvu momčad), s posvetom: hvala, Miki!

- Nismo sretni što Badelj odlazi, ali veličina kluba se očituje u činjenici da je svatko nadomjestiv. Priliku da zaigra na kapetanovoj poziciji sada će dobiti Mateo Kovačić - istaknuo je Mamić. Priču o dovođenju Klasnića doživio je kao - neutemeljenu.

- O pojačanjima ćemo razgovarati tek u siječnju. Tada ćemo slagati momčad za narednu Ligu prvaka.

Na spomen Maribora, izvršni je predsjednik Dinama zvučao poprilično samouvjereno.

- Gledao sam snimku utakmice i ostao impresioniran viđenim. Bolji smo od Maribora i to ćemu u utorak dokazati. Pregazit ćemo ih k'o plitak potok. Mada znam da nas tamo čeka pakao. Na kapacitet koji zaprima Ljudski vrt još će ugurati barem pola stadiona.

Mamić ima zanimljivu teoriju glede Dinamove niske uspjeha (Čačićevih 29 utakmica bez poraza, odnosno osam pobjeda u nizu).

- Nije to stvar Čačićeve sreće. To što se događa samo je Božja volja. Znam da će me neki sada ismijati, ali jedino Bog drži ovaj Dinamo tu gdje jest.

U Mariboru predstoji još 90 minuta glede odluke o plasmanu u Ligu prvaka. U sportu je sve moguće, pa i opcija da ''Dinamo ne pregazi Maribora k'o plitak potok'', odnosno da Bog u utorak navečer bude na slovenskoj strani.

- Bila bi katastrofa da ne uđemo u Ligu prvaka. Takvu kataklizmu mogli bi preživjeti jedino najhrabriji.

Inovacije i Hajduk

Zdravko Mamić ističe pozitivne učinke Lige 12. Ali i napominje kako će dogodine natjecanje s 10 sudionika biti još zanimljivije i kvalitetnije. Najavljuje međutim i inovacije:

- Moramo mijenjati sustav natjecanja. Imat ćemo Prvu HNL s 10 klubova i dvije druge, također s deset klubova. Tako ćemo ostvariti veću protočnost, jer će iz Prve lige ispadati dva kluba. Zamislite koliko bi naša Prva HNL bila danas kvalitetnija da smo prije dvadeset godina krenuli odmah s ''ligom 10''. Jedino je zločin da nacionalna liga nije zastupljena na HTV-u - smatra Mamić.

Zdravko Mamić veseli se skorašnjem dvoboju s Hajdukom (10. kolo).

- Oduševljen sam Hajdukom. Krstičević je stvorio trkački moćnu i agresivnu momčad. Pobjeda u Milanu nad Interom nije slučajnost. Vidi se trenerska ruka Miše Krstičevića. HNL-u trebaju mlade i potentne momčadi poput Hajduka ili Lokomotive. Impresionirala me igra lokosa protiv Hajduka. Lopta nijednog trenutka nije bila 10 cm u zraku. Sve od noge, po zemlji. Tika-taka na hrvatski način - podijelio je Mamić ''bombone''.

Slobodna Dalmacija