Maltežani strahuju od naših navijača, Torcida poručuje: Gotovi ste, gotovi!

Hrvatska, malta, Torcida
Pobjeda je imperativ za izabranike Ante Čačića, koji s tri osvojena boda moraju čekati i ishod s druge utakmice naše skupine i nadati se da Norveška neće slaviti u Italiji.

No, ono što mnoge brine više od same utakmice s Maltom jest ponašanje naših navijača koji su na Maltu stigli unatoč HNS-ovoj zabrani.

- Ne brinite, sutra ćete nas moći gledati na televiziji jer bit ćemo na stadionu, poručio je jedan od onih koji su došli na ovo gostovanje, a prema pisanju lokalnih medija Hrvati se snalaze na sve moguće načine kako bi nabavili ulaznice.

A to bi moglo biti pogubno jer na društvenim mrežama može se pročitati kako je jedna manja skupina stigla na Maltu samo s jednim ciljem - izbacivanjem Hrvatske s Europskog prvenstva. Neki su već jučer započeli s tom namjerom pa su se potukli sa Srbima koji su radili kao zaštitari u jednom noćnom klubu.

HNS je obavijestio domaćina da postoji mogućnost dolaska skupine huligana pa je povećan broj policajaca.

- Nikad nisam vidio takvo osiguranje. Ali nikad! Cijeli aerodrom je bio praktički zatvoren. Pokušao sam se fotografirati s Lukom Modrićem, ali tjelohranitelji su me odgurnuli - ispričao je Gianluca Lia, malteški novinar, za 24 sata.

Na Maltu je stigla i Torcida koja je na svojim stranicama objavila transparent na kojem piše: "Igrate se Bogova dok u ložama se krijete, uživajte smradovi, zadnje piće pijete". Objavljeno je to uz poruku: "Pozdrav s Malte. Gotovi ste, gotovi."

Ipak, nadamo se da će sve proći u najboljem redu, da će policija odraditi svoj posao, a navijači se ponašati primjereno te da ćemo večeras slaviti plasman Hrvatske na EP, a ne ponovno pisati o sramoti, kao što smo to pisali 2005. kada su Hrvati ponašanjem šokirali miroljubive domaćine.

vecernji list