Mališani su odigrali više od 400 utakmica

siroki ulica protiv ulice

 - Svaki od ovih turnira zahtijeva puno posla i napora, ali čini mi se kako se nisam nikada umorio kao ovaj put. Noge klecaju, ali ne kukam, jer cilj je postignut i sve je prošlo u skladu s očekivanjima igrača, roditelja i nas organizatora i ljudi koji su nam pomogli i bez kojih ne bismo mogli održati ovo lijepo natjecanje - kaže Vlado Hrkać, srednji od trojice braće (uz Franu i Andru), koji su prije 14 godina prvi put "zakuhali" nadaleko čuveni i jedinstveni turnir:

- Kao da je jučer bilo. Ovaj je put nastupilo "samo" 312 ekipa. Kažem "samo", jer rekord je 358. Ovaj je put ustvari odigrano 5 turnira. Naime, igralo se u pet uzrasta: 8 - 10 godina, 10 - 12, 12 - 14, 14 - 16 i 16 - 18 godina. Nakon eliminacija svaki od 5 ovih turnira sveli smo na po 32 momčadi, zatim igrali dalje do finala po puno jedinstvenih pravila kao: tri kornera - kazneni udarac, svako igranje rukom u svojoj polovici - također kazneni udarac...

Pravo nastupa imali su igrači članovi i nečlanovi klubova, moglo se nastupati u raznim majicama: Široki, Zrinjski, Dinamo, Hajduk, Velež, Željezničar, Borac... I bilo je tako, ali nitko nikome nije prigovorio što igra u ovoj ili onoj majici.

Bilo je dopušteno da u ekipama nastupe curice, jedna, dvije ili cijela ekipa, kao primjerice Rozi tornado iz Širokoga...

Utakmice su po običaju sudili bivši i sadašnji nogometaši, košarkaši i drugi sportaši. Eto, ovaj su put stalno pri ruci u ulozi ponosnih partnera igrači Širokoga (Kovačić, Hrkać, Matić, Kvesić, Marušić...) članovi Uprave NK Široki (Soldo, Zelenika), treneri na čelu s Gocom Sedloskim.

Bili su tu i mnogi bivši nogometaši, košarkaši i drugi. Sudili su utakmice na zadovoljstvo igrača, roditelja i ostalih te se slikali s nogometašima. U programu su sudjelovale i curice rolajući po asfaltu, koji je bio zauzet od izlaska sunca do ponoći. U četiri je dana odigrano više od 400 utakmica - kaže Vlado Hrkać.