FOTO  Mali Zmaj odletio za Zagreb !

mali zmaj, Makarska
...e dobio svoje pobjednike ! Igralo je u skupinama, po princimu svatko sa svakim, pa kroz play off do osmine finala, pa četvrtina , polufinale i na kraju finale!

Najbolju igru, kolektiv, ali i pojedince su pokazale dvije momčadi - Dinamo Zagreb i Osijek. Na krilima toga su odnijeli pobjede u kategorijama U9, 11 i 14.
Turnir će osim svoje izjednačenosti u kvaliteti ostati upamćen po jednoj ne svakidašnjoj situaciji. Naime za prolaz u play off u kategoriji U14 se BACAO NOVČIĆ! Momčadi Zmaja i Olimpika su imali isti broj bodova, pogodaka, primljenih pogodaka te se za redoslijed na tablici bacao novčić. Kapetani i treneri su birali "pismo ili glava" te na taj naćin je Zmaj završio na prvom a Olimpik na drugom mjestu.

Četvrtfinale u kategoriji U9 su izborili : Bambinosi, Vojvodina, Kustošija, Domžale, Hajduk, DU Talent, Dinamo, Zmaj. Najviše u pokazali GNK Dinamo i Bambinosi koji su pobjedama nad Zmajem i Vojvodinom, odnosno Kustošijom i DU Talentom, došli do finala!
Obje momčadi do finala nisu primile zgoditak da bi ipak kvaliteta GNK Dinama na kraju došla do izražaja. Pobjedom od 5:1 su uzeli prvi "mali" pehar! DU Talent je "riješio" Kustošiju i sa 1:0 uzeo treče mjesto.

Slična situacija je bila i u kategoriji U11. Četvrtfinale pripada : Opatiji, Hajduku, Domžaleu, Vojvodini, Dubravi TK, Željezničaru, Arbanasima i GNK Dinamu. Kao i u "manjoj" kategoriji GNK Dinamo je preko Abranasa i Želje došai u finale, gdje ga je čekao "viječni rival" Hajduk. Opatija i Domžale su bili lagan zalogaj ali ipak GNK Dinamo odnosi drugi "malo veći pehar" u finalu. Hajduku su to bila jedina dva primljena pogotka na turniru, dok je GNK Dinamo primio jednog od FK Željezničara u polufinalnom susretu. Za treće mjesto su Domžale i Željo morali nakon 0:0 u izvođenje penala! Slovenci su bili pripremljeniji i mirniji i sa 2:1 uzeli medalju na turniru.

Kategorija U14, najzanimljivija na turniru. Počevši od bacanja novčića za prolaz, preko penala u polufinalu, te pogodcima za 1:0 skoro sa posljednjim zviždukom sudca za kraj finalnog susreta! Split, Zmaj, Kustošija, Osijek, Abeceda sporta, Lučko , Zadar, Olimpija su se "ogledali" u četrvrtfinalu. Zadar i Osijek su pokazali najviše te završili u finalu. 0:0, 1:0, 0:0 su rezultati kojim je Zadar na "mišiće" gurao do finala. Najstresniji trenutak je bio susret sa RNK Splitom koji je završio 0:0 u regularnom dijelu da bi nakon 7 serija penala, Zadar prošao dalje rezultatom 4:3 (promašeni i obranjeni jedanesterci op.a). Osijek je doninirao cijeli turnir pa tako i u finalnon susretu, ali nije htjela u gol iako je impresivna gol razlika - 26:0. Nije htijel sve do 70tak sekundi do kraja, kada jednom školskom nesebičnom akcijom u 4 dodira Osiječani pogađaju za 1:0 i "največi" pehar i veselje turnira. Treće mjesto je zasluženo pripalo NK Kustošiji koja je pokazala veću želju za pobjedom u posljednjem susretu na turniru te tako uzela "najmanji najveći" pehar turnira!

Rezultati finalnog dana :

U9
za 3.mjesto : NK Kustošija : ŠN DU Talent 0:1
za 1.mjesto: GNK Dinamo : ŠF Bambinosi 5:1

POREDAK :
1. GNK Dinamo
2. ŠF Bambinosi
3. ŠN DU Talent
4. NK Kustošija

U11
za 3.mjesto: NK Domžale : FK Željezničar 2:1
za 1.mjesto: HNK Hajduk : GNK Dinamo 0:2

POREDAK:
1. GNK Dinamo
2. HNK Hajduk
3. NK Domažale
4. FK Željezničar

U14
za 3.mjesto: NK Kustošija : RNK Split 1:0
za 1.mjesto: NK Osijek : NK Zadar 1:0

POREDAK:
1. NK Osijek
2. NK Zadar
3. NK Kustošija
4. RNK Split