Maleš donio Šimunićeve uvjete Nadzornom odboru!; Joe: Još dogovaram s Hoffenheimom!

Joe Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Hajduk, Joe Šimunić, Torcida, Hajduk, Dinamo, Josip Šimunić, Hrvatska, Brazil, navijači, Joe Šimunić, bob dylan, Željko Joksimović, milorad pupovac, HSK, Joe Šimunić, Josip Šimunić, iseljenici, Novac, kazna, Josip Šimunić, hajka, Hrvatska, Josip Šimunić, FIFA, kazna, Hrvatska, navijačka priča, Josip Šimunić, Mirko Barišić, Dinamo, Josip Šimunić, Josip Šimunić, komentar, kazna, Željko Jovanović, Zoran Stevanović, Hrvatska, Niko Kovač, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Srbija, Josip Šimunić, FIFA, saslušanje, kazna, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Hrvatska, SP Brazil, Josip Šimunić, Ivo Josipović, Hrvatska zemlja, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, šutnja, HNS, tragedija, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hrvatska zemlja
Ajde, malo smo požurili, ali i o tome se razmišlja, da to bude doživljaj kao za Niku Kranjčara, kao za Florina Cernata...

Doček u zračnoj luci, pa s barkama fešta u Supetru, na pripremama reprezentacije...

U taboru "bijelih" ne daju izjave, ali se kroz neformalne razgovore može opipati stanje iščekivanja: živi se u velikoj nadi. I onda vam postane nejasno odakle Mamiću tolika sigurnost i samouvjerenost kad tvrdi da će Joe sigurno u Dinamo.

Nije Mamić bilo tko. Nije Joe nešto nekome potpisao otprije? Pa nije ni smio, bio je igrač Hoffenheima...

Uglavnom, predsjednik uprave Hajduka Hrvoje Maleš vratio se danas u rano popodne iz Berlina, te zatražio da se o angažmanu Joea Šimunića svakako oglasi i Nadzorni odbor "bijelih".

Dakle, ima u ruci uvjete po kojima bi Šimunić došao u Hajduk, ali su takvi gabariti da ne smije na svoju ruku donijeti odluku bez prethodne suglasnosti svojih "nadzornika" Petroslava Sapunara, Željka Bašića, Rade Lasića, Petra Draganje i Jake Andabaka.

Navodno je sutra već sjednica Nadzornog odbora "bijelih", a Mamić je Šimunićev potpis najavio još danas pa ništa, u Maksimiru isto tako čekaju...

Na sličnim smo pozicijama kao i jučer: i Hajduk i Dinamo iščekuju Šimunića, a Joe u nedjelju naprosto mora sletjeti u Split, ako ništa drugo - zbog okupljanja reprezentacije.

Joe Šimunić je dao izjavu za Sportske Novosti, koju prenosimo.

Kao što je uvijek činio, tako je i ovaj put Joe Šimunić bio dosljedan dogovoru. Javio se na poziv u danu koji nam je prošlog tjedna označio kao dan moguć za konkretizaciju transfera odnosno razrješenja nastavka njegove karijere.

- Moja je situacija, nažalost, još ista kao i prije. Dakle, igrač sam Hoffenheima s kojim mi ugovor vrijedi do lipnja 2012. godine. To je činjenica i dok se to ne promijeni sve što kažem bilo bi bez veze i bez osnova - pomalo će razočaranog glasa reprezentativni stoper.

Što se događa, je li Hoffenheim promijenio stav, je li se obećao Hajduku, kako kaže predsjednik Hrvoje Maleš, ili je nadomak Maksimiru, kako tvrdi Zdravko Mamić, brojna su pitanja za koju nogometna javnost očekuje čim prije jasne odgovore...

- Razumijem zanimanje javnosti, ali molim da se shvati i moja pozicija. Vidim da se svašta govori i piše, ali istinu ću javnosti kazati čim se definira moj status. Zasad se nije promijenio u odnosu na naš posljednji razgovor. Dok ne razriješim situaciju s Hoffenheimom ne mogu govoriti o budućem klubu. Zapravo, može se nakon svega dogoditi i da ostanem u aktualnom klubu. Mene nitko ne tjera odavde, imam ugovor, dakle mogu trenirati i čekati eventualnu priliku.

Slobodna Dalmacija.