Maksimir u bijelom: Rekordno gostovanje Armade

armada rijeka
Centar grada bit će zatvoren do tri sata ujutro, a prava će ludnica nastati poslije ponoći, kad se iz Zagreba vrate novi prvaci. Sprema se veliki vatromet.

"Bilo bi mi draže da smo pehar podignuli na Rujevici, ali to je moje mišljenje. Igrači će se s peharom vratiti u grad i to je satisfakcija. Rijeku ćemo opet podići na noge," rekao je prije utakmice s Dinamom Matjaž Kek.

Posljednja utakmica prvenstva igra se u 19 sati, a oba bi trenera mogla odmarati glavne igrače za finale Kupa u srijedu.

Nakon pobjede nad Cibalijom Matjaž Kek igračima je dao oduška. Mogli su piti i slaviti dva-tri dana, a sad im slijedi - karantena.

U subotu i nedjelju će malo profeštati, a od ponedjeljka bi Riječani finale Kupa trebali čekati u Sv. Martinu na Muri. Želi Kek do kraja dotući Dinamo...

U svakom slučaju, Maksimir će večeras biti u bijelom. Dosad ga je puno puta zablijelila Torcida, a sad će to napraviti Armada. Dobili su navijači Rijeke 4600 ulaznica, ali u Maksimir će ih doći više od 5000. Jug će biti pun, a dio navijača s Kvarnera bit će i na zapadnoj tribini. Automobili, autobusi, kombiji... Danas će na autocesti dominirati riječka obilježja.

Bit će ovo rekordan gostujući posjet kad je u pitanju Armada. Na finalu Kupa 2014. godine u Maksimiru je bilo 4000 riječkih navijača. Dočekali su trenutak u kojem će njihov klub podignuti pehar za naslov prvaka, i to na stadionu na kojem je 11 godina zaredom taj pehar bio rezerviran samo za Dinamo.

Jučer se još nije znalo tko će pokal za naslov prvaka večeras predati u ruke novom šampionu s Kvarnera.

"Sve ćemo znati danas ujutro, bit će poznat cijeli protokol," rekao nam je savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera, Zorislav Srebrić.

On je pehare dodjeljivao pionirima i kadetima Dinama i Hajduka, no neće imati čast u Maksimiru "darivati" novog, četvrtog hrvatskog prvaka.

"Pehar će dodijeliti netko od dopredsjednika saveza ili Damir Vrbanović," dodao je Srebrić.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker neće biti na ovoj utakmici jer je, kako kaže Srebrić, s reprezentacijom u Los Angelesu.

goal.com