Maksimir rasprodan, Dinamo spreman uživati

Dinamo
Povijesnom, ali lišenom imperativa. Modri su iscenirali noć za uživanje, ali to ne znači da su se u potpunosti riješili ambicija.
Maksimir je rasprodan, bogat zabavni program bit će u Maksimiru upriličen uoči utakmice, sve je spremno za praznik nogometa. To pak ne znači da će Dinamo na kraju prvog ogleda osmine finala s Benficom imati rezultat za slavlje, ali nemojte odmah u startu otpisati Modre. U redu, Portugalci su skoro osmerostruko skuplji, favoriti su, ali daleko od toga da se ovaj poletni Dinamo ima čega stidjeti. Mladi igrači bez prevelikog respekta, mladi trener, odlična atmosfera - zašto ne pucati na četvrtfinale? Pokušati, ništa ne košta.


Bjelica se nada

- Benfica je vrhunska momčad. Taktički savršena s nevjerojatnom individualnom kvalitetom. Imaju puno mladih talentiranih igrača, ali bit će zanimljivo vidjeti hoće li podleći atmosferi Maksimira. Budemo li igrali kao do sada u Europi, mislim da imamo šanse, komentirao je trener Nenad Bjelica, koji će zbog kazne utakmicu morati voditi telefonski - s tribine.

- Dobro ćemo se pripremiti, imamo prvu utakmicu u Zagrebu. Nadamo se punom stadionu, pred našom publikom vidjeli ste što smo u stanju napraviti, dodao je pa se dao u kratku analizu psihološkog pristupa rivala.
- Ne vjerujem da će nas Benfica podcijeniti, Ako pogledaju uzvrat s Viktorijom, vjerojatno će biti maksimalno spremni za nas.
Vjerojatno će i Modri biti spremni za Portugalce, iako neće moći računati na ozlijeđenog Arjana Ademija (operacija trbušnog zida), iako unutra vjerojatno neće biti ni Izeta Hajrovića.

Lage bez dvojice najvažnijih


Trener Benfice Bruno Lage djelovao je pomalo nezainteresirano uoči Maksimira.
- Znamo da je Dinamo momčad koja je napravila zanimljiv put u Europi, ali to je sve, govorio je.
Namjerno ili ne, teško je reći, no jasno je da ako to želi - može biti i arogantan. Njegovi su Orlovi slavili u deset od zadnjih 12 utakmica, Nacional su razbili 10:0 (!), što je najveća klupska pobjeda nakon 1964. Ide mu, ali u Zagrebu će biti bez dvojice ključnih igrača. Desni bek Andre Almeida i veznjak Pizzi propustit će meč zbog ozljeda. Neće biti ni zamjenskog napadača Jonasa, a otprije Lange ne može računati na ozlijeđenog Salviju, Fejsu, Contija i Jardela. Ali nemojte odmah, ako ste fan Modrih, likovati - jer klubovi poput Benfice uvijek u pričuvi imaju onih igrača gladnih minutaže, onih koji grizu. Za Dinamo je tako aktiviran Nuno Santos, talentirani 20-godišnji ofenzivnog veznjak. Modri se sigurno nadaju da se mladac neće proslaviti upravo protiv njih...

Piše: Slaven Nikšić,[email protected]