Makarana Liga prvaka odlazi u povijest, dolazi Makarana 2018.g u novom ruhu

Makarska
Pobjednici do sadašnjih božićno novogodišnjih turnira su redom : 2010.g. - G.O Lučić/CB Monaco, 2011.g. - Apfel, 2012.g. - Klesarstvo Dicmo, 2013.g. - Jamatva, 2014.g. - Svadbeni salon Bagušić, 2015.g. - Marina Tučepi, 2016.g. - CB Ankora i 2017.g. - Tolo trade, 2018.g - čeka novog/starog pobjednika ! Svadbeni salon Bagušić je bio najbliži obrani naslova ali Marina Tučepi i poslije CB Ankora su bili prejaki za njih.

Pitali smo organizatora da nam približi malo Makaranu 2018 u "novom ruhu" :
1. Nakon dužeg vremena Makaranu ne organizira JUGSC veće neko drugi. Možete li nam ukratko reći tko organizira i kako je došlo do suradnje?- Organizator ovogodišnje Makarane je udruga Malog nogometa Makarska (UMN), a glavna i odgovorna osoba je Dario Martinović. Do suradnje je došlo odmah po završetku prošlogodišnjeg izdanja gdje smo se ja i direktor JUGSC gospodin Kosović našli na jednom sastanku te postigli inicijalni dogovor. U međuvremenu je JUGSC potpuno odustala od organizacije te sam ja uskočio i prihvatio izazov . Odmah da zahvalim Gradu Makarska, TZ grada Makarske, Apfelu, gradskoj kavani Romana, Papar Gril, Gravitonu, Biston plin, Forca nekretnine, Ožujsko, Pepsi, Optika Njego i Makarska Turistik bez čije pomoći se ne bi upustio u ovaj zahtjevan i velik projekt - hvala im!

2. Makarana Liga prvaka odlazi u povijest kada je riječ o sustavu natjecanja (kvalifikacije,igranje u grupi, prolaz najbolji , osmina-četvrtina-polu i finale) , donosite nešto novo ili će se igrati kao na drugim turnirima? Možete li nam objasniti zamišljenji sustav natjecanja? - Sustav po kojes se igrala stara Makarana Liga prvaka po meni nije bio dobar niti previše zanimljiv gledateljima, zbog toga sam donio odluku da se ove godine igra po nekom Kup sistemu , odnosno eliminacijskom sustavu. Naravno tu smo mislili na sve ekipe koje se prijavljuju te je uveden repasaž, što znaći da svaka ekipa koja izgubi u 1.kolu ima jos jednu šansu za povratak u turnir.

3. Kada kreću prijave, kolika je kotizacija i gdje se mogu ekipe prijavi? - Službene prijave su počele 19.11 i traju do 05.12.2018 do 17.00h. Taj isti dan će biti napravljeno i javno izvlačenje parova u kavani Romana uz popratni zabavni program. Iznos kotizacije je 1 000 kn te je taj novac potrebno donijeti na prvo kolo turnira. Sve zainteresirane ekipe mogu se prijaviti na broj telefona 098 290288.

4. Koliki će biti dozvoljen broj igrača po ekipi, hoće li biti nekih ogranićenja ili zabrana? - Dozvoljeni broj igrača za iznos kotizacije ostaje kao i prije, a to je 10 igrača u prijavi plus 4 mjesta koja će se dodatno naplaćivati ovisno o trenutku prijavljenog igrača.

5. Kada počinje službeno natjecanje, a kada se planira odigrati finale? - Početak turnira je zakazan za 10.12.2018g. a završnica odnosno finale je planirano 28.12.2018.

6. Koje sve nagrade će se dijeliti i koliki je zajamčeni nagradni fond? - Nagradni fond ove godine iznosi 43 000kn te će biti raspoređen na sljedeći naćin : 1.mjesto 30 000kn, 2.mjesto 10 000kn, 3.mjesto 3 000 kn za 4.mjesto Garnitura dresova. Naravno uz bogate novčane nagrade bit će dodjeljene medalje i pehari za prva tri mjesta, te pehari za pojedince - najboljeg igrača, strijelca te vratara turnira.

7. Hoće li se naplaćivati ulaz, ako da po kojoj cijeni i hoće li se grijati dvorana, obzirom da su to bile dvije "škakljive teme" na svim do sada turnirima? - Prije svega želim istaknuti da je tema grijanja u našoj dvorani veliki izazov za sve korisnike dvorane pa tako i za nas. Naime cijena grijanja je toliko velika da probija budžet ovog natjecanja, samo pokretanje kotlovnice bi nas koštalo 20 000 kn plus nekih 1 000 kn za svaki dan grijanja!! Nažalost ostaje nam tražiti seuga rješenja i nadati se da će nas zima pomaziti tih 15tak dana igre. Cijena ulaznica bit će 10kn na početku natjecanja, dok je u završnici planirana cijena 20 kn za 4 kvalitetne utakmice u danu te popratni sadržaj.

8. I za kraj, imate li već nekih najava ekipa da bi mogle sudjelovati na "novoj" Makarani? - Najava i priča oko nekih domaćih ekipa na Makaranu ima, isto tako imamo informacije o dolasku jakih ekipa iz Hercegovine te Splita i okolice, možda nam dođu i naši susjedi Vrgorčani. Ove godine kavana Romana slaže ekipu za naslov, u svakom slučaju mislim da će biti uzbudljivo i neizvjesno do samog kraja.

9. Poruke čitateljima za kraj? - Molim sve sugrađane da podrže ovaj projekt te dođu u dvoranu i daju podršku svojim ekipama. Za završnicu smo pripremili par popratnih stvari kao sto su tombola, party sa hostesama, mini turnir naših najmlađih i ostalo... Neću Vam sve otkriti, dođite u svoranu i lipo se zabavite! Sportski pozdrav.