Maglica: Uopće mi nije bilo teško odbiti Dinama i doći u Hajduk!

Igrači redom ističu kako su sretni zbog dolaska u veliki klub, kao i zadovoljstvo kvalitetom momčadi. Sportski direktor Milo Nižetić, pak kaže da se pri dolasku ovih igrača poštovala volja trenera. Hajduk je doveo pojačanja na mjesta, na kojima je bio tanak, slično kao prije prošle sezone. Samo da ishod ne bude prošlosezonski, kada se 6 od 7 pojačanja pokazalo kao promašaj.

Prvi je riječ dobio najiskusniji, 27-godišnji lijevi bek Danijel Stojanović koji je došao iz portugalskog Nacionala.

- Nadam se da ću povjerenje opravdati na terenu. Drago mi je što sam došao ovako veliki klub, po meni jedan od najvećih u ovom dijelu Europe. Ja volim više igru prema naprijed, sviđa mi se Hajdukova igra, bekovi stoje visoko i to meni odgovara. Što se tiče priprema, ja sam malo zakasnio, ali vjerujem da ću se brzo spremiti. Treninzi su dosta naporni, bolje je da sada više treniram kako bi nadoknadio zaostatak.

Progovorio je o Skontu kao i o karijeri u Nacionalu: - Gledali smo njihovih par utakmica, prvenstvo im traje, uigrani su, nisu nimalo naivna ekipa, ali uvjeren sam da ćemo proći.

- U Nacionalu sam prvu godinu imao dosta ozljeda koje su me spriječile da pokažem ono zbog čega sam doveden. Drugu polusezonu sam dosta igrao i očekujem tako nastaviti ovdje.

Nakon njega riječ je dobio Anton Maglica, najveći Hajdukov ulov u ovom prijelaznom roku. Odbio je novčano puno jaču ponudu Zdravka Mamića i došao u Hajduk. Odmah smo ga pitali da li je bilo teško napraviti tako nešto.

- Kako za koga. Meni uopće nije bilo teško odbiti Dinama, imao sam ja i inozemne ponude, ali želja mi je ostati još koju godinu u Hrvatskoj.

Hajduk je najveći klub u Hrvatskoj, nadam se da ću zabiti dosta golova i da ću mu pomoći da ostvari što bolje rezultate. Oduvijek sam navijao za Hajduk, bio je i Dinamo tu u utrci, ali Hajduk je uvijek na prvom mjestu.

Je li se navikao na treninge Miše Krstičevića?

- Jako je naporno, ali nadam se da će se isplatiti. Moram se boriti, nisam došao tu da sjedim na klupi - zaključio je Maglica.

Tino Sušić uspio je doći na Poljud iz drugog puta. Prvi put je zadovoljio struku na zimu, ali nije došlo do dogovora. Sada je uspio ostvariti svoju želju i potpisati za "bijele". Krstičević ga na treninzima koristi na mjestu Anasa Sharbinija.

- Velika mi je čast što sam potpisao za Hajduk, nadam se da ćemo napraviti dobru sezonu i da će biti sve u redu. Ja volim igru prema naprijed, što bliže golu. Najbolji sam kada dobijem loptu u noge jer tada mogu napraviti razliku - rekao je Sušić nešto o svojim karakteristikama.

- Ovdje se svi bore za svoje mjesto, konkurencija je jaka i to je dobro za momčad. Tako ću se i ja boriti za prvih 11.

Tino je sin proslavljenog igrača Seada Sušića, te nećak izbornika BiH reprezentacije Safeta Sušića. Novinari su ga danas odmah u šali pitali može li preko veze "pogurati" Vršajevića u reprezentaciju.

- Avdija je dobar igrač, on može zaslužiti reprezentaciju. Stric će sigurno dolaziti na Poljud, pa ga možda i zapazi - rekao je Sušić.

Za kraj je riječ dobio desni bek Avdija Vršajević. Krstičević je posebno zadovoljan s onim što je Avdija pokazao u prvih nekoliko dana provedenih na pripremama.

- Mislim da je većini igrača na Balkanu san igrati za jedan ovakav klub. Bit će mi gušt igrati pred ovakvim fenomenalnim igračima. Hajduk ima dosta mladih ali kvalitetnih igrača, mislim da ćemo uz strpljivu i kompaktnu igru napraviti dobar rezultat ove sezonu. Nadam se da je Hajduk u meni pronašao pravo rješenje - zaključio je Vršajević.

Dalmacijanews