Luka Modrić zbunjen na svjedočenju, Mamić opet na rubu incidenta

modric i mamic
Njegovo svjedočenje dosta je konfuzno pa su Zdravko Mamić i njegovi branioci u nekoliko navrata intervenirali, a sudac je i ukorio samog Mamića oko toga.

Modrić je svjedočenje počeo navođenjem klubova u kojima je igrao te transferom iz Dinama u engleski nogometni klub Tottenham Hottspur. Modrić je rekao da je taj ugovor vrijedio oko 21 ili 23 milijuna eura. Rekao je da je dio tog novca isplaćen i njemu putem aneksa ugovora s Dinamom, koji je dogovarao sa Zdravkom Mamićem, piše Dnevnik.hr.

Kazao je da se ne može sjetiti je li potpisivao druge anekse s Dinamom, osim onih kod produžetka već postojećeg ugovora.

Modrić je svjedočio i o potpisivanju prvog profesionalnog ugovora.

- Mislim da sam ga potpisao 2003. ili 2004. godine, kad sam se vratio s posudbe iz kluba Zrinjskog iz Mostara - rekao je Modrić.

Rekao je da pri potpisivanju prvog profesionalnog ugovora s njegove strane nije bio prisutan niti jedan profesionalni menadžer, već samo njegovi roditelji. Ugovor je potpisao sa Zdravkom Mamićem i isto tako dobio svoju kopiju tog ugovora, za koji vjeruje da je kod njegova knjigovođe.

Modriću je predočen dokument za koji je on potvrdio da je aneks ugovora, ali iz 2008. godine, kad je odlazio iz Dinama u inozemstvo. Rekao je da je insistirao na promjeni u aneksu ugovora, da novac koji bi se isplatio njemu ne ide u inozemstvo, nego da ostane u Hrvatskoj. Dodao je da 2004. godine, kad je potpisao prvi aneks ugovora, nije imao inozemni bankovni račun.

Primjerak aneksa Modrić je rekao da misli da nije dobio, za razliku od profesionalnog ugovora koji je dobio.

- Ne mogu se sjetiti što je bilo s prvim aneksom ugovora nakon što sam potpisao ankes ugovora iz 2008. godine - rekao je Modrić.

Modrić je ostao zbunjen nakon pitanja o aneksu ugovora iz 2008. godine i zašto postoji razlika u datumima na njemu.

- Prošlo je jako puno vremena - rekao je.

Mamić je nervozno reagirao tijekom ispitivanja i zatražio da sud obranu stavi u ravnopravan položaj i dopusti reagiranje na pitanja Tužilaštva. Istaknuo je da je svjedok Modrić već dva puta odgovarao na isto pitanje i da ga se zbunjuje. Nakon Mamića, reagirao je i njegov odvjetnik Čedo Prodanović, koji je isto tako istaknuo da se svjedoka samo zbunjuje.

Nakon nove intervencije Zdravka Mamića oko ispitivanja Modrića, reagirao je sudac te upozorio Mamića da mu je to zadnji put da samoinicijativno ustaje i uzima riječ.

- Meni visi 10 godina zatvora - rekao je sucu Mamić.