Luka Modrić: Zbog rata i teškog puta više cijenim ovo što sam postigao

Luka Modrić
Uoči nastavka Lige prvaka Luka je dao veliki intervju za EL Mundo u kojem se ponovno prisjetio teških dana rata u Hrvatskoj.

"Bilo je to teško vrijeme. Prošao sam puno toga da bih došao do ovoga gdje sam sad. No, zato sve skupa još i više cijenim", pojasnio je Luka Španjolcima koji su se pomalo iznenadili koliko je hrvatski reprezentativac i jedan od najpoznatijih svjetskih veznjaka zapravo sramežljiv i koliko ne voli fotografiranje, prenosi Večerenji list.

Nakon osvajanja ‘decime' Luka se i ošišao, no sada ističe da u slučaju novog osvajanja Lige prvaka neće niti blizu škarama.

"Ovaj put nema šanse da se ošišam", rekao je Luka čiji je centaršut Sergio Ramos ‘pretvorio' u gol protiv Atletica na samom kraju utakmice.

"Srećom, dobro sam ubacio. Sjetite se, korner prije toga sam nabacio jako loše. Lopta je otišla prekratko. Sada kada se sjetim tog finala i kada vidim fotografije, prođu me trnci. Nadam se da i ove sezone možemo daleko", priča Luka koji stalno hvali svog novog trenera:

"Jako dobro sam usklađen sa Zidaneom. Kada je bio pomoćni trener uz Carla Ancelottija, više je igrao s nama. Sada pak manje dira loptu i više priča. Međutim, svaki trenutak s njim je fantastičan", rekao je Modrić koji je bio jedan od rijetkih igrača Reala, koji su javno priznali da je promjena trenera bila potrebna kada je odlazio Rafael Benitez.

Otkako je u rujnu prošle godine navršio 30 godina Modrić sve više pažnje posvećuje fizičkoj spremi bez koje bi ga ozljede još više onemogućavale da igra na vrhunskoj razini.

Španjolci posebno ističu i kako je Modrića ‘zbog par centimetara visine odbio Hajduk, njegova prva ljubav te kako je veznjak Reala nakon dolaska u Dinamo morao na kaljenje u oštru BiH ligu te u Zaprešić.

"Kako da ne budem sretan u Maridu?! Od samog početka su me prihvatili i svi su prema meni izrazito ljubazni", kaže Luka koji ne živi u dijelu Madrida gdje žive ostale velike zvijezde Reala već u nešto mirnijem dijelu grada.

"Ne volim tu preveliku gužvu. Sviđa mi se kada stavim kapu i onda me nitko ne prepozna", rekao je Luka pa otkrio i kako njegov sin Ivano sa šest godina već govori tečno španjolski, a mala Ema tek uči prve riječi.

Španjolci ističu i kako je Luka bio ključan u dolasku Matea Kovačića u Real te kako Hrvatska kao suparnik Španjolske u skupini na Euru, jezgru momčadi ima upravo u sjajnom dvojcu Real Madrida i Barcelone Ivan Rakitić.

"Na Euru ćemo svakako dati sve od sebe. Vidjet ćemo koliko daleko ćemo dogurati", završio je Luka. /HMS/