Luka Modrić: ‘Vjerujem da ćemo napraviti nešto što nije nitko nikada!’

luka modric
...može osvojiti drugi pehar Lige prvaka zaredom, ali i dodao kako prvo u srijedu moraju pobijediti talijanski Napoli u osmini finala.

"Nikada se još nije dogodilo da neka momčad dva puta zaredom osvoji taj trofej, no vjerujem da mi možemo biti prvi koji će uspjeti u obrani titule", izjavio je Modrić na novinskoj konferenciji u Madridu.

"Napoli je prva prepreka. Moramo ići utakmicu po utakmicu," dodao je.

Aktualni europski prvak u srijedu će na Santiago Bernabeu ugostiti Napoli u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a uzvrat je 7. ožujka u Napulju. Prošle sezone ‘Kraljevski klub' je osvojio ovo natjecanje nakon što je u finalu pobijedio Atletico Madrid boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Modrić se u nedjelju vratio na teren nakon izbivanja od tri tjedna zbog problema s bedrenim mišićem. Real je na gostovanju pobijedio Osasunu 3-1, a Luka se približio brojci od 200 utakmica u dresu ‘Los Blancosa' od kada je 2012. došao u Madrid iz Tottenhama.

"To je lijepi broj. Nadam se da ću odigrati još puno utakmica.. Ako me pitate u čemu sam napredovao, rekao bih da sam narastao kao igrač i osoba. Svaki dan biti okružen velikim igračima i trenerima pomaže ti da narasteš. Jako sam zadovoljan i želim ostati ovdje još puno godina", rekao je.

Napoli u Madrid dolazi s velikom željom i ambicija, pokušat će proći dalje nakon što im to u Madridu nije uspjelo prije 30 godina u prvom kolu tadašnjeg Kupa prvaka.

"Napoli je dobra ekipa, kako u napadu tako i na sredini terena. Bit će to teška borba, za nas je bitno da dobro otvorimo utakmicu, odigramo dobro i ostvarimo povoljan rezultat uoči uzvrata", izjavio je Modrić.

U loži Santiago Bernabeua bit će bivši argentinski nogometaš Diego Maradona koji je 1987. u Napolijevom dresu osvojio talijansko prvenstvo i kup.

"Da, poznajem ga. Posljednji put smo se vidjeli na priredbi dodjela nagrada The Best. On je jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa i drago nam je da je ovdje. Hvala Bogu da neće igrati. Dobra je osoba", rekao je Modrić.

Hrvatski veznjak je napomenuo kako se Real Madrid nalazi u dobroj formi.

"Ovo je dobar trenutak, pobijedili smo zadnje dvije utakmice, dobro smo trenirali pa smo spremni pružiti kvalitetnu partiju", naglasio je.

Pa ipak Real Madrid je ispao u četvrtfinalu španjolskog kupa od Celte Vigo što je ohrabrilo Talijane.

"Taj poraz moramo zaboraviti, ovo je drugačije natjecanje pa trebamo gledati prema naprijed. I sada ćemo igrati protiv teškog protivnika, koji ima pozitivan niz iza sebe, ali mi igramo doma i zato moramo odigrati dobro. I pobijediti. Nadam se da nećemo primiti gol", rekao je.

Upitan o novoj formaciji Real Madrida s tri braniča u zadnjem redu napomenuo je kako su dobro igrali tako postavljeni.

"Dobro je imati više varijanti na terenu, ali najvažnije je da mi damo sve od sebe", istaknuo je Luka.

Prošli tjedan se treninzima pridružio Velšanin Gareth Bale, ali još se nije oporavio od ozljede za utakmicu u srijedu. Trener Zinedine Zidane ga očekuje za uzvrat u Napulju.

"Uvijek je teško kada ne igraš zbog ozljede. Bale je snažan i daje sve od sebe kako bi se što prije vratio. Dobro trenira. Nedostaje nam i jedva čekamo da nam se priključi", zaključio je Modrić./Hina