Luka Modrić: Uvijek je lijepo igrati na ovom kultnom stadionu, gušt je igrati na Anfieldu

luka modric
Odmor je kratko trajao, a Modrić se u 'akciju' vraća na Anfieldu, u domu Liverpoola kojeg je 'Kraljevski klub' nedavno porazio u kijevskom finalu Lige prvaka

- Uvijek je lijepo igrati na ovom kultnom stadionu, uvijek mi je bio gušt igrati na Anfieldu. Nadam se dobroj predstavi i dobroj atmosferi.

Modrić se osvrnuo i na sutrašnjeg suparnika.

- Brazil je jedan od favorita svjetskog prvenstva, imaju fenomenalu ekipu.

Prokomentirao je i njihovu veznu liniju protiv koje će se u nedjelju boriti.

- Brazil ima jaku i čvrstu veznu liniju, što do sada nije bio običaj. Prije su imali problema, sada nemaju. To im daje stabilnost, onda je i ostalima lakše igrati.

Luka je naglasio kako nije imao previše vremena za odmor.

- Nakon finala sam dobio nekoliko dana odmora koje sam proveo u Madridu, a reprezentaciji sam se priključio prije dva dna. Ekipu znam, privikavam se na izbornika i njegove ideje, a to za sada ide dobro.

Nakon što je 1998. godine osvojila broncu, hrvatska vrsta nije imala većih uspjeha na svjetskim prvenstvima. Nakon francuske bronce niti jednom nismo prošli skupinu.

- Ispred reprezentacije su velika očekivanja, ali do sada nismo imali veliki rezultat. Od 1998. nismo prošli grupu, a to će u Rusiji biti naš prvi cilj, proći grupu. Vjerujem kako smo dovoljno kvalitetni, a nakon toga je sve moguće.

Modrić je naglasio kako se iznenadio odlukom Zinedinea Zidana koji je napusti kormilo Real Madrida.

- Bilo je to za mene veliko iznenađenje. Žao mi je što je otišao. Želim mu se zahvaliti i poželjeti mu sreću u budućem radu.

Modrić je otkrio kako je u odličnim odnosima s Brazilcima Casemirom i Marcelom s kojima u redovima Real Madrida dijeli svlačionicu.

- Imam odličan odnos s njima, posebno s Marcelom s kojim sam obiteljski prijatelj. Radujem se što ću ih vidjeti, dugo ih nisam vidio.

Hrvatska je do sada imala loša sjećanja na utakmice s Brazilom. U tri utakmice upisala je dva poraza i remi, a Modrić je igrao u posljednjoj utakmici 2014. na SP-u u Brazilu koju je 'Selecao' dobio 3-1.

- Odigrali smo jako dobro na otvaranju SP-a 2014. Pokazali smo da se možemo nositi s Brazilom i to na njihovom terenu, ali smo nažalost opet izgubili. Danas su puno bolji, puno kompaktniji, ali i mi smo bolji.

Komentirao je i pisanje medija kako bi od iduće sezone u dresu Reala mogao zaigrati s Neymarom.

- Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu, teško da mogu reći nešto drugo - kazao je Modrić.

Slobodna Dalmacija