FOTO/VIDEO  Luka Modrić: ''Pozdrav svima u Mostaru, posebno navijačima Zrinjskog''

Da nije zaboravio grad na Neretvi pokazao je i tako što se kao promotor uključio u humanitarnu akciju Mostar pomaže Mostarcima.

U dobrom raspoloženju s Lukom smo popričali o aktualnom stanju u Tottenhamu i reprezentaciji Hrvatske. Posljednje utakmice i u jednom i u drugom dresu obilježio je sjajnim golovima.

Razgovarao: Ante Sesar (RDV)

''Počeo sam redovno zabijati, to je ono što mi je nedostajalo''

Postigao si fantastičan pogodak i odigrao odličnu utakmicu u pobjedi 4:0 nad Liverpoolom. Sjajnim pogotkom kreirao si nedavno preokret reprezentacije Hrvatske u utakmici protiv Izraela. Osjećaš li da igraš u najboljoj formi u karijeri?

Hvala Bogu počeo sam zabijati golove jer to mi je jedino nedostajalo u mojoj igri. Nadam se da će me nakon ovih pogodaka protiv Izraela i Liverpoola krenuti. Dobro se osjećam, prije svega taj pogodak i pobjeda u utakmici s Izraelom dali su mi veliko samopouzdanje nakon svega što sam prošao u dva prethodna mjeseca. Pričalo se i pisalo puno neistina i to razdoblje bilo je vrlo teško. Ovi golovi vratili su mi vjeru i sad je sve krenulo kako treba.

''Cilj Tottenhama je plasman u Ligu prvaka''

U jednoj kolumni u Telegraphu pisalo je ''Modrić je ključ za napredak Tottenhama'', a Guardian je ponudio nešto u stilu: ''Odlične igre hrvatskog veznjaka loše su vijesti za Chelsea. U siječnju će za Modrića morati ponuditi puno više novca!''. Kad sve to čitaš, koliko ti je to drago, a u kolikoj mjeri te mogu razljutiti priče u kojima se potenciraju tvoje nesuglasice sa čelnicima kluba?

Naravno da godi čitati pohvale, ali u istoj mjeri mi smeta kad se iznose neistine u novinama gdje se piše o sukobu mene i kluba. Valjda neki novinari i urednici tako pišu kako bi bolje prodavali novine, ali najvažnije u svemu je to kako se ja osjećam. Znam da sam iskren, imam ljude koji me podržavaju u svemu i to je jedino bitno. Izgleda da s tim lažima mora živjeti svaki nogometaš.

Dakle, sukob s menadžerom Tottenhama Redknappom i predsjednikom Levyjem nije bio takav kakvim su ga otočki mediji tjednima prikazivali?

To vam definitivno mogu demantirati. Naravno da nije bilo tako kako se pisalo.

Za tvoj klub je prioritet englesko prvenstvo. Vama je najvažnije kroz Premiership izboriti novi plasman u Ligu prvaka. To smo vidjeli po sastavu Tottenhama u prvoj utakmici Europa lige. U Grčkoj je kod PAOK-a osvojen bod bez glavnih igrača. Vjerojatno i rezervna momčad u tom netjecanju može izboriti prolaz, odnosno proljeće u Europi.

Svakako da nam je prioritet englesko prvenstvo i plasman u Ligu prvaka. Ipak, iako smo prvu utakmicu Europske lige igrali s drugom ekipom izvukli smo bod na vrućem gostovanju u Grčkoj i mislim da ćemo bez obzira tko igrao bez problema proći skupinu. Onda na proljeće i to natjecanje treba biti jednako važno kao i domaće prvenstvo. Svakako u drugoj fazi bi morali ozbiljnije pristupiti i utakmicama Europa lige.

''Grčka mi je stalno pred očima, a Niko će biti spreman za tu utakmicu''

Vedran Ćorluka je nastupio na gostovanju kod PAOK-a, a ti i Niko Kranjčar ste igrali za najbolji sastav u ogledu protiv Liverpoola. Niko je zaradio lakšu ozljedu, o čemu je riječ?

Niko je osjetio zatezanje zadnje lože već u prethodnom kolu na gostovanju kod Wolverhamptona i taj problem mu se vratio u prvom poluvremenu utakmice s Liverpoolom. Prema prvim prognozama ne bi trebao pauzirati više od deset dana što je svakako odlična vijest i za reprezentaciju.

Upravo zbog toga sam te pitao za Kranjčara. Hrvatska reprezentacija 7. listopada će biti u Grčkoj. Blizu ste cilja, odnosno plasmana na Europsko prvenstvo. U Grčkoj vam odgovara i remi jer bod je dovoljan da zadržite prvo mjesto.

Tamo se sigurno ne idemo braniti. Mi ćemo pokušati ostvariti pobjedu i sve riješiti u tom okršaju. Moram priznati da mi je ta utakmica cijelo vrijeme pred očima i stalno razmišljam o njoj. Znam koliko taj dvoboj znači svima nama, ali i svim Hrvatima. Imamo veliku želju plasirati se na Euro, posebno nakon što nismo bili na prošlom Svjetskom prvenstvu. Dobra je stvar što nama bod odgovara više nego Grcima, ali vjerujem kako ćemo kompletan posao obaviti već u Grčkoj. Onda bi domaća utakmica s Latvijom bila samo formalnost.


''Dinamo ima odličnu momčad''

Što kažeš na Dinamo u Ligi prvaka? Jesi gledao susret Dinama i Reala?

Gledao sam utakmicu. Odigrali su jako dobro i šteta što su izgubili. Mislim da će ta utakmica protiv Reala igračima Dinama dati dodatno samopouzdanje za susrete s Lyonom i Ajaxom. U tim utakmicama će se odlučivati o Dinamovoj sudbini. Dinamo danas ima super momčad, dobro su posloženi i ja vjerujem da mogu u najmanju ruku osvojiti treće mjesto u skupini koje također donosi proljeće u Europi, odnosno nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Svakako da je to cilj i svima u Dinamu. Sve ostalo će biti dodatna nagrada.

''Pozdrav svima u Mostaru, posebno navijačima Zrinjskog''

Luka, hvala ti što si nam se javio. Navijači Zrinjskog su mi rekli da ti prenesem velike pozdrave. Ljubitelji nogometa u Mostaru mogu se pohvaliti kako su te gledali puno prije nego oni na Maksimiru ili sada na White Hart Laneu. Nastavi pružati odlične partije, a ekipa RDV-a želi ti sve najbolje, kako na nogometnom planu, tako i u obiteljskom životu!

Hvala, hvala... Pozdrav svim navijačima Zrinjskog i svima u Mostaru!

rdv