FOTO  Luka Modrić: Od sezone u dresu Zrinjskog do jednog od najboljih nogometaša svijeta

Luka Modrić
Te, ne dako davne 2003 godine Zrinjski nije igrao neku veliku ulogu u domaćem BH nogometu.

Igrači su dolazili i odlazili, rezultati su izostajali, i uglavnom se klub borio za opstanak. Dobro se sjećam dana kada mi je službeni vozač Zrinjskog barba Rade rekao da je u Zrinjski iz Dinama  došao jedan strašan mladi igrač.

Nisam znao da li da mu vjerujem ili ne, jer smo se bili naslušali tih priča o strašnim igračima, a Zrinjski je uvijek slabo igrao i bio nisko plasiran.

Luku sam upoznao odmah po dolasku u Zrinjski. Skupa sa Davorom Landekom došao je u tadašnje okupljalište navijača Zrinjskog Caffe X. Bio je sramežljiv i čudno je gledao u nas navijače koji smo pričali i maštali o velikom Zrinjskom.

U to vrijeme je bio još momčić, nije puno izlazio u grad, ali je redovito svraćao u taj naš kafić jer je tuda svakodnovno prolazio na putu ka hotelu Mostar gdje se i hranio. Od već opisanog dolaska u Mostar i Zrinjski, pa do povratka u Zagreb Luka je bio omiljen među navijačima. Uvijek je nalazio vremena da popriča sa svima koji su se interesirali za njega, njegovu karijeru, Dinamo, Zrinjski ili općenito za nogomet.

Za vrijeme svog boravka u Mostaru najviše se družio upravo sa Landekom i Ivicom Džidićem, sa kojima je i došao iz Dinama u Zrinjski. Kada je odigrao svoju prvu utakmicu za Zrinjski znao sam da je barba Rade u pravu, i da se radi o vanserijskom nogometašu pred kojim je sjajna karijera. Tu sezonu koju je odigrao za Zrinsjki pamtit će svi navijači, ali i sam Luka jer je praktički on osigurao Plemićima opstanak u društvu najboljih.

Navijači su redovito skandirali njegovo ime, a u njegovu čast Ultrasi su napravili  transparent na kome je pisalo "Svi kao Luka".

Na kraju te sezone Luka je dobio i navijački pokal kao priznanje za sve što je napravio za Zrinjski. Tih godina kao vrlo mlad nogometaš znao je što hoće. Marljivo je trenirao, živio je sportski, tako da nije ni imao puno vremena za izlaske ili neku ljubav, premda je dosta djevojaka u Mostaru bilo zagrijano za njega.

Zadnji puta te sezone sam ga vidio na istom mjestu gdje sam ga i upoznao. Slavili smo opstanak u društvu najboljih, a slavlju se pridružio i Luka. Te večeri se zadržao vani duže nego obično i bio je svima na usluzi. Pale su i zajedničke fotke, tako da se danas možemo pohvaliti da smo u Zrinjskom imali  jednog od najboljih nogometaša svijeta.

Tu noć nam je i priopćio da odlazi iz Zrinjskog, te da mu je žao zbog toga. Vjerujte nama je bilo puno više žao nego njemu. Danas smo sretni i ponosni što je tu jednu sezonu Luka nosio dres našeg Zrinjskog.

Za Plemiće je Luka odigrao 22 utakmice i postigao 8. pogadaka.

"Sezonu koju sam odigrao za Zrinjski neću nikada zaboraviti i puno mi je pomogla u karijeri. Žao mi je što klub tada nije imao većih ambicija, ali svejedno da nije bilo te sezone u Mostaru možda danas ne bih bio ono što jesam", rekao je Luka o sezoni odigranoj za Plemiće.

Zrinjski je klub koji je nakon toga osvojio najviše naslova prvaka u BiH. Kroz Zrinjski je prošlo i prolazi mnogo sjajnih nogometaša, ali jedan je Luka Modrić.

HERCEGOVINA.info