Luka Modrić i Mateo Kovačić s Real Madridom postali svjetski prvaci

luka modric
Kraljevski klub u finalu Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva u Japanu je pobijedio domaću Kashimu s 4:2 nakon jedanaesteraca i osvojio 82. trofej u svojoj bogatoj povijesti. Junak susreta bio je Cristiano Ronaldo koji je postigao hat-trick i tako potvrdio da je u 2016. godini najbolji na svijetu!

Iako je već pogled na tržišnu vrijednost sugerirao kako je europski prvak znatno kvalitetniji (Japanci vrijede oko 14 milijuna, a Španjolci više od 700 milijuna), Zinedine Zidane pokazao je da mu je stalo do ovog trofeja pa je od prve minute na teren poslao prvu momčad. I to se isplatilo već u devetoj minuti kada je Modrić pucao, vratar obranio, a Benzema pospremio loptu u mrežu. Potvrdio je tako odličnu formu jer u tom trenutku vrijedio je podatak da je od posljednjih deset pogodaka Reala on zabio pet golova.

I nakon toga europski prvak je nastavio s pritiskom, imao nekoliko dobrih prilika, ali nije uspio zabiti. Napadački je nastrojen bio i Luka Modrić koji je, osim onog udarca kod gola, uputio još dva udarca, ali jednom mu je vratar obranio, a jednom je blokiran.

I kad su svi očekivali poluvrijeme, Shibasaki je u 44. minuti iskoristio ubačaj s lijeve strane i zabio za izjednačenje. Bilo je to prvi put u povijesti finala ovog natjecanja da se na odmor otišlo bez da je jedna momčad u prednosti.

No, tu nije bio kraj šokova za Real jer je Shibasaki odličnim udarcem u 52. minuti zabio svoj drugi gol za potpuni preokret, a igračima Reala na licima se vidjelo koliko su šokirani. Međutim, brzo su se pribrali pa je u 60. već bilo izjednačeno, Ronaldo je iz jedanaesterca zabio za 2:2.

Do kraja 90 minuta rezultat se više nije mijenjao iako je Kashima pred kraj imala nekoliko dobrih prilika, a valja spomenuti i da je sudac pred kraj propustio isključiti Ramosa. Zbog prekršaja je morao dobiti drugi žuti karton, ali mu je oprošteno. Otišlo se u produžetke, a onda je eksplodirao Ronaldo koji je s dva pogotka kompletirao hat-trick i svojoj momčadi osigurao peti naslov prvaka svijeta u povijesti (Interkontinentalni kup i klupski SP). Ronaldo je tako pokazao da je igrač za velike utakmice, postigao je sedam golova u šest finala koje je Real igrao na neutralnom terenu...

I Zinedine Zidane imao je razloga za slavlje, ovo mu je treći naslov s Realom, a sva tri osvojio je nakon produžetaka (Liga prvaka, europski Superkup, klupski SP), navodi Večernji list.

Luka Modrić igrao je u početnoj postavi i bio vrlo dobar sve do 105. minute kada je umjesto njega ušao Mateo Kovačić./HMS/