Luka Modrić: Bili smo bolji u onome zbog čega se igra nogomet

luka modrić
Hrvatski veznjak je za Kraljevski klub debitirao u kolovozu 2012. u susretu španjolskog Superkupa protiv Barcelone ušavši u igru u 83. minuti umjesto Mesuta Ozila. Real je slavio, a Luka je osvojio prvi trofej u dresu Los Blancosa svega 36 sati nakon potpisa ugovora.

Nakon velike pobjede u Münchenu Modrić je razgovarao novinarom Robertom Jelečevićem.

Osjećaj je fenomenalan, presretan sam zbog svog prvog finala Lige prvaka. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, a u ove dvije utakmice potpuno smo razbili Bayern i zasluženo smo u finalu. Šteta da ovo nije bio finale, rekao je Luka.

Znali smo što očekivati od Bayerna, Guardioline ekipe vole čuvati loptu i imati posjed. Mi smo se znali tome oduprijeti i brzo smo izlazili u kontre, gdje smo ih kažnjavali. Postotak držanja lopte bio je na njihovoj strani, no u konkretnim stvarima, zbog čega se nogomet igra, to su golovi i šanse, mislim da smo mi u tome bili bolji od njih, dodao je Modrić.

Dosta vježbamo prekide ove sezone, danas smo imali i malo sreće da zabijemo golove iz prekida, zabili smo brzo i lakše je bilo igrati nakon toga, priznao je.

O očekivanjima za finale: Ne preferiram nikoga, tko god bude u finalu bit će nam jako teško, tako da nemam osobite želje. Bitno je da smo mi tamo, sad možemo uživati i pogledati sutra taj drugi polufinale i vidjeti koga ćemo dobiti.

O svojim igrama u Realu: I prvu sezonu sam igrao jako dobro, pogotovo drugi dio sezone, ali kad to ne prati rezultat onda to ostane nezamijećeno. Ove godine nas prati rezultat, osvojili smo Kup, u finalu smo Lige prvaka, čekamo kiks Atletica u prvenstvu, naravno da onda više do izražaja dođu i kvalitete moje igre.

O ostanku u Realu: Sretan sam u Realu, idemo završiti sezonu na najbolji način, a onda nas čeka Svjetsko prvenstvo!

sport.hrt.hr