Ludnica u Madridu: Ronaldo spasio Real od katastrofe, Kova asistirao, Bale isključen!

ronaldo
... je proživljavao pravu dramu u utakmici protiv Las Palmasa. Momčad s Kanara je bila na korak do prvog povijesnog slavlja na Santiago Bernabeuu, ali se Cristiano Ronaldo dignuo iz mrtvih i u 89. minuti zabio za konačnih 3:3 i bod svoje momčadi.

Enrique na kraju sezone odlazi iz Barcelone!

Real je u utakmicu ušao furiozno već u prvoj minuti zatresao mrežu, ali je pogodak Alvara Morate poništen zbog zaleđa. Za brzi pogodak se ipak pobrinuo Isco koji je u osmoj minuti osigurao prednost Realu i to nakon lijepe asistencije Matea Kovačića.

No uslijedilo je ekspresno izjednačenje gostiju. Samo dvije minute kasnije Tanausu je izvrtio Sergija Ramosa i zabio golčinu za 1:1.

Da ćemo gledati ludu utakmicu najavio je Alvaro Morata koji je u 11. minuti i drugi put zatresao Las Palmasovu mrežu, ali mu je gol još jednom poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Nakon furioznih prvih 10-ak minuta, utakmica se do poluvremena smirila, a nakon povratka s odmora stvari na terenu je dodatno 'začinio' Gareth Bale 'glupim' isključenjem. Zaradio je dva žuta kartona u samo nekoliko sekundi jer je izgubio živce - prvo je lupio Vieru po nogama, a zatim ga je i gurnuo, i tako ostavio svoju momčad s desetoricom na polovini utakmice.

Osam minuta kasnije Realovci su dali još jedan poklon gostima. Sergio Ramos je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Jonathan Viera je s bijele točke pogodio za vodstvo Las Palmasa. Keylor Navas je dirao loptu nogom, ali udarac je bio presnažan da bi ga zaustavio.

Novi udarac Realu je zadao Kevin-Prince Boateng u 60. minuti. Naivno je ispala obrana Reala, a Boateng je izašao sam pred Navasa koji je istrčao s gola i pokušao izbiti loptu, ali ju je promašio i Boateng nije imao težak zadatak.

Ronaldo je odmah u sljedećem napadu zatresao gredu na drugoj strani terena, a Las Palmas je uzvratio preko Jeséa kojeg je zaustavio Navas sjajnom obranom. A onda je hat-trick postigao Alvaro Morata - hat-trick u poništenim golovima. I treći gol je španjolskom napadaču poništen zbog zaleđa, treći put čini se, pogrešno.

Nemoguće je u 74. minuti promašio Karim Benzema. Lucas Vasquez mu je servirao loptu na 11 metara, Francuz je mogao birati gdje će pucati, ali je otišlo preko gola.

Cristiano Ronaldo, koji je bio gotovo nevidljiv čitavu utakmicu se pobrinuo da Real spasi katastrofu. U 86. minuti je nabacio loptu koja je Castellana pogodila u ruku, a onda je sam i pogodio za 2:3 iz jedanaesterca. A onda je u 89. minuti pogotkom glavom osigurao izjednačenje Realu i važan bod u borbi za naslov prvaka.

Mateo Kovačić je odigrao 71 minutu, Luka Modrić je ostao na klupi Reala. U odličnoj predstavi Las Palmasa je sudjelovao i Alen Halilović koji je dobio zadnjih 15 minuta, a Marko Livaja nije konkurirao zbog ozljede.

Real je u ovoj utakmici srušio rekord momčadi iz La lige jer je postigao barem jedan pogodak u 45 uzastopnih utakmica u svom natjecanjima.

Granada je s 2:1 pobijedila Alaves koji je utakmicu završio s devetoricom igrača. Wakaso i Cuenca su u 38. i 53. minuti bili strijelci za Granadu, a smanjio je Camarasa u 57. minuti. U sudačkoj nadoknadi su isključeni Katai i Alexis.

Celta Vigo i Espanyol su odigrali 2:2. Aspas i Wass su bili strijelci za Celtu, a Moreno i Piatti za goste iz Barcelone. Celta je od 43. igrala bez isključenog Fontasa.

goal.com