Ludnica i šest golova na Anfieldu: Liverpool u sudačkoj nadoknadi zaustavio Arsenal

Liverpool, Arsenal
Liverpool i Arsenal su odigrali spektakularan ogled na Anfieldu, posebice u prvom poluvremenu u kojem su u prvih 25 minuta pala čak četiri gola.

Liverpool je vodio 1:0 i 2:1, no Topnici su uspjeli izjednačiti, pa se na odmor otišlo rezultatom 2:2.

Oba gola za domaće zabio je Firmino (10., 19.), dok su strijelci za Arsenal bili Aaron Ramsey (14.) i Olivier Giroud (25.).

Francuski je napadač u 56. minuti zabio svoj drugi pogodak na utakmici za vodstvo gostiju, no Liverpool se spasio golom džokera s klupe Joea Allana u sudačkoj nadoknadi.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool zbog ozljede.

Arsenal prosuo čak četiri boda prednosti u samo sedam minuta

Koliko je nogomet uzbudljiv, neobičan i nepredvidiv, a samim tim i uzbudljiv pokazuje činjenica da se u samo sedam minuta situacija na ljestvici Premiershipa totalno promijenila. Naime, sedam minuta prije kraja dvoboja na Anfieldu Arsenal je imao tri boda u džepu i velika četiri boda prednosti ispred drugoplasiranog Leicestera, koji je u tom trenutku držao ''nulu'' na White Heart Laneu.

Sedam minuta prije kraja dvoboja u Londonu veliku pobjedu Leicesteru, prvu u ovoj godini, donio je Huth majstorskim pogotkom glavom nakon ubačaja Fucsha. U tom trenutku prednost Topnika se sa četiri boda spustila na dva, no kad je Joe Allen, džoker s klupe Jurgena Kloppa, nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Arsenala u sudačkoj nadoknadi susreta zabio za 3:3, Arsenal je ostao bez ikakve prednost na ljestvici. Točnije, ostala mu je samo bolja gol razlika koja ga i dalje drži na vrhu.

Klopp zbog ozljeda izmislio prvih 11

Liverpool muku muči s ozljedama i Jurgen Klopp morao je iskemijati sastav koji će imati glavu i rep. U obrani su kao stoperi zaigrali Toure i Sakho, a Brazilac Firmino igrao je lažnog napadača.
Domaći su bolje otvorili utakmicu, stalno su stvarali pritisak na polovici Arsenala, a nagrada im je stigla stigla u 10. minuti kada su poveli 1:0. Odlično je s ruba šesnaesterca pucao Can, Čech je samo odbio do Firmina , koji udarcem sa sedam metara zabija za 1:0.

Ipak, Arsenal ekspresno brzo odgovara. Večeras možda i najbolji igrač gostiju, sjajni Kostarikanac Campbell fantastično podvaljuje loptu za Ramseya, koji udarcem sa šest, sedam metara pogađa u prvi kut Mignoleta za 1:1.

Ludilo na Anfieldu se nastavilo. U 20. minuti Redsi su ponovno poveli, a zaslužan za to bio je brazilski velemajstor Firmino koji spektakularnim udarcem s 18 metara pogađa suprotne rašlje Petera Čecha.

Samo pet minuta kasnije, novi gol. Ramsey je iskoristio poroznost obrane Liverpoola i izbio je pred Mignoleta, no Sakho s crte izbija loptu u korner. No, bila je to samo odgoda neizbježnog. Nakon udarca iz kuta vrškom kopačke reagirao je Giroud i zabio kroz noge Mignoleta za 2:2.

Tada se utakmica malo primirila i pravih prigoda nije bilo sve do sudačke nadoknade prvog dijela, kad je jednu loptu sjajno primio Firmino, odlično se okrenuo i s desetak metara topovski pucao. Čech je već bio svladan, no lopta je liznuvši gredu otišla u gol aut.

Spektakl zahvaljujući očajnim obranama

Bilo je to više spektakularno, nego igrom kvalitetno poluvrijeme. Naravno, četiri gola u prvih 25 minuta i nekoliko dobrih prilika, nisu nešto što treba podcjenjivati, no treba biti realan i priznati kako su ti golovi većinom padali nakon katastrofalnih grešaka obrana obiju momčadi.

U nastavku je Arsenal bio bolja momčad, posebno u njegovom uvodnom dijelu. Topnici su preuzeli konce igre i igrom kratkih paseva sve su češće dolazili pred Mignoleta. Gol je visio u zraku, a Arsenal je do prvog vodstva stigao u 56. minuti, kad se Giroud prekrasno okrenuo u kaznenom prostoru i zakucao loptu u mrežu za 3:2 vodstvo Topnika.

Wenger zbog kukavičluka ostao bez sva tri boda

Arsenal je i dalje nastavio dominirati, no kako se rezultat nije mijenjao, Wenger je želio spasiti tri boda, nije želio riskiriti te je povukao momčad i loptu je prepustio Liverpoolu, koji je iz očaja krenuo na sve ili ništa. Kukavičluk se na kraju obio o glavu Francuzu na klupi Arsenala.

Liverpool je Topnike stisnuo na njihovu polovicu, međutim udarci Hendersona, Firmina i dva puta Morena, nisu bili precizni.

I onda je stigla 90. minuta kad je Allen nakon prebacivanja Bentekea zabio za zasluženi bod ranjenog, ali hrabrog Liverpoola.

index.hr