LP - doigravanje: Dinamo svladao Rosenborg 2:0

Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, GNK Dinamo, Dinamo, Dinamo, NK Istra 1961, Dinamo, Atalanta, Liga prvaka, Dinamo, Osijek, kup hrvatske, Dani Olmo , Dinamo, FC Barcelona, Dani Olmo , Dinamo, Španjolska

 

- Nogometaši Dinama stvorili su dva pogotka prednosti u prvoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka, pobijedivši pred 27.000 navijača na Maksimiru norveški Rosenborg sa 2-0 (2-0).

 

Vodeći pogodak za Dinamo već u 8. minuti postigao je Bruno Petković iz kaznenog udarca kojega je sam izborio. U 28. minuti hrvatski je prvak poveo 2-0, kad je nakon dugačkog ispucavanja Dominika Livakovića Mislav Oršić izbio pred norveškog vratara i poslao mu loptu kroz noge.

Osim toga, Dinamo je imao još nekoliko dobrih prilika, a najizglednije su propustili kapetan Arijan Ademi i Nikola Moro. I Norvežani su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili, ali je Dominik Livaković ostao nesavladan.

Uzvrat u Trondheimu na rasporedu je u utorak, 27. kolovoza, a dvoboj na stadionu Lerkendal započet će u 21 sat.

Ne izgubi li s tri pogotka razlike, Dinamo će se 29. kolovoza (18 sati) u Monte Carlu naći u trećoj jakosnoj skupini ždrijeba skupina Lige prvaka.

U slučaju uvjerljivog poraza, hrvatski prvak će 30. kolovoza (13 sati) biti u ždrijebu skupina Europske lige, natjecanja u kojem je prošle sezone dočekao proljeće i tijesno ispao u osmini finala od lisabonske Benfice.

 

(Hina)