LP: Dinamo ispustio pobjedu protiv Ferencvaroša

Dinamo, Ferencvaroš, GNK Dinamo Zagreb, Liga prvaka, GNK Dinamo, Liga prvaka, ždrijeb, osmina finala

U prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu u Maksimiru igrao 1-1 (1-0) protiv mađarskog Ferencvarosa.Uzvrat se igra 13. kolovoza u Budimpešti. 

Gol je za Dinamo zabio Dani Olmo već u 7. minuti, a izjednačio je David Siger (59).

Dinamo pred svojim navijačima nije uspio doći do pobjede protiv Ferencvaroša, pa će odluka o prolazu pasti u Budimpešti. Hrvatski prvak je uspio vrlo rano zabiti gol, no igrači Dinama kao da su stali nakon toga i prepustili Mađarima inicjativu. Ferencvaroš je početkom drugog dijela uspio postići gol iz svoje jedine prave šanse na utakmici, a Dinamo nije uspio doći do novog vodstva.

Već u 3. minuti udarcem s 16 metara je zaprijetio najskuplji igrač Dinama Olmo, ali je vratar Dibusz bio spreman. No, u 7. minuti izvanredna akcija Oršića i Olma rezultirala je vodstvom Dinama. Oršić je proigrao Olma, a Španjolac je prvo proturio loptu kroz noge braniču Sigeru i potom neobranjivo pogodio sami kut mađarskih vrata. U 45. minuti Hajrovićev pokušaj iskosa završio je u bloku, a u sudačkoj nadoknadi nakon kornera šut glavom Ademija otišao je tik pored vratnice.

Mađari su puno odlučnije krenuli u drugo poluvrijeme i 59. minuti su izjednačili iz svog prvog opasnijeg naleta prema Dinamovu golu. Na povratnu loptu naletio je Nguen, čiji je šut s desetak metara Livaković obranio, no odbijenu loptu je Siger glavom uputio prema mreži. Netko od Dinamovih braniča je uspio izbaciti loptu, no glavni sudac je procijenio da je ona prešla gol-crtu.

U 65. minuti ogromna prilika za Dinamo - spetljala su se dva mađarska stopera, a lopta je došla do Hajrovića, koji s osam-devet metara pogađa gredu.U 81. minuti Olmo pokušava s desetak metara, vratar Dibusz to odbija, a Gavranović odbijanac ne uspijeva sprovesti u mrežu.

DINAMO - FERENCVAROŠ 1-1

Pred 15.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Raczkowski iz Poljske.

Strijelci: 1-0 Olmo (7), 1-1 Siger (59)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lešković, Perić, Leovac - Ademi - Hajrović (Majer, 59), Gojak (Moro, 69), Olmo, Oršić - Petković (Gavranović, 76).

FERENCVAROŠ: Dibusz - Heister, Blažić, Dvali, Lovrencsics - Siger, Škvarka (Ihnatenko, 88), Kharatin - Zubkov, Signevič (Lanzafame, 78), Nguen (Civic, 83).

Rezultati:

APOEL – QARABAG 1-2 (Merkis 90+5//Emreli 54, Gueye 70). Antonio Jakoliš igrao do 64. minute za APOEL.

PAOK SOLUN – AJAX 2-2 (Akpom 32, Matos 39//Ziyech 10, Huntelaar 59). Josip Mišić ostao klupi PAOK-a.

DINAMO – FERENCVAROŠ 1-1 (Olmo 7//Siger 59)

ZVEZDA – KOPENHAGEN 1-1 (Pavkov 44//Wind 84pen). Karlo Bartolec je ušao u igru za Kopenhagen u 88. minuti.

CLUB BRUGGES – DINAMO KIJEV 1-0 (Vanaken 37pen). Matej Mitrović igrao cijelu utakmicu za Brugges.

Hina