Liverpool zbog kršenja prava radnika odbio boraviti u katarskom hotelu

super cup, Liverpool, Liverpool, trener Liverpoola, hotel

Engleski Liverpool će u prosincu igrati FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo u nogometu u prijestolnici Katara Dohi.

Redsi će na Bliskom istoku igrati protiv pobjednika kontinentalnih natjecanja u 2019. godini, a The Athletic je danas objavio informaciju kako je ekipa s Anfielda odbila boraviti u hotelu Marsa Malaz Kempinski, gdje se prema njihovim saznanjima krše prava radnika.

Naime, nakon istrage Guardian je u listopadu 2018. godine objavio kako su migranti koji su radili u hotelu zarađivali manje od prosječne plaće, dok su zaštitari koji su radili po 12 sati dnevno, na temperaturi od 45 stepeni Celzijusa zarađivali nešto više od osam funti dnevno (18 KM).

The Athletic tvrdi kako je Liverpool informirao FIFA-u i vlasti u Kataru da su odlučili promijeniti hotel. Ovaj potez Liverpoola ponovo će skrenuti pažnju na problem iskorištavanja migranata u Kataru o kojem su brojni mediji izvještavali posljednjih godina, navodi se.

Dosta se pisalo o iskorištavanju radnika i tijekom izgradnje stadiona i ostalih pratećih objekata potrebnih za odigravanje Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. godine.

Prvu utakmicu na Svjetskom klupskom nogometnom prvenstvu Liverpool će igrati 18. prosinca, dok su duel za treće mjesto i finale na rasporedu 21. prosinca, prenosi Klix.