Liverpool donosi Unitedu titulu najboljeg u Engleskoj

Dvakola je prije kraja, a utrka za premierligaški naslov je i dalje neizvjesna, a Manchester United za vodećim Chelseajem zaostaje samo bod. 'Crveni vragovi' će u posljednja dva kola morati odraditi svoj dio posla protiv Sunderlanda i Stoke Cityja. U nedjelju će, koliko god to neobično zvučalo, United navijati za ljutitog rivala Liverpoola koji će odigrati posljednji veliki derbi sezone sa Chelseajem.
U zadnjih nekoliko godina rodilo se veliko rivalstvo između ta dva kluba koji su se u Ligi prvaka nadmudrivali u četiri navrata u zadnjih šest godina. Dakako, uoči velikog meča nije izostalo podbadanja s obje strane, a prvi su otrovnu strelicu poslali su 'redsi' koji se izruguju Chelseajevom 'siromašno ormariću' s titulama. Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti stao je u obranu svoje momčadi.


- Prošlost je prošlost. Svi puštuju Liverpoolovu povijest, zato svi trebaju i našu. Možda je naša malo drukčija, ali je i dalje vrijedna poštovanja.
Kuriozitet je ako Liverpool pobijedi Chelsea, vrlo je vjerojatno da ekipa s Anfielda neće biti najtrofejnija momčad Engleske.
Trenutno s Unitedom dijele po 18 ligaških naslova, no 'redsi' su svoj zadnjih naslov osvojili prije 20 godina. No, sasvim je sigurno da neće 'prodavati' utakmicu kako bi napakostili Unitedu jer još uvijek vode tešku bitku za mjesto u Ligi prvaka.

24sata.hr