FOTO  Liga prvaka više ne stanuje u Mostaru: Europski iskorak - što je to?

zrinjski - trnava

... svoje prve jutarnje kave ili na večernjim druženjima ponovno po lokalnim kafićima. Nažalost, Zrinjski je jučer završio svoj nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, odigravši remi sa prvakom Slovačke Spartakom iz Trnave.

Ekipa iz Slovačke nije se dojimila navijačima Zrinjskog, ali i onima koji "vole pogledati nogomet". Spartak je po riječima mnogih bio prepreka koja se morala i trebala preskočiti, ali nogometaši očito nisu mogli, željeli... preskočiti tu prepreku.

U prvoj utakmici u Trnavi igrali su dosta loše što je ekipa Spartaka kaznila sa jednim pogotkom koji je očito bio nedostižan Plemićima. 

U Mostaru Plemići su krenuli otvoreno, jer su očito vidjeli da Spartak i nije neka ekipa koju se ne može preskočiti. Zrinjski je u ovu utakmicu krenuo ipak kao nositelj, ali nakon prečke Todorovića stvari su krenule loše i Spartak pogađa gol koji je očito sve stvari okrenuo naopačke.

Zrinjski nije imao ideju. Prilike ili bolje rečeno poluprilike napad Zrinjskog nije realizirao. Zrinjski je imao veći dio utakmice igru, jer im je očito Spartak to dopustio. Igrači iz Trnave odmah nakon postignutog gola su počeli sa otezanjem igre što im se na kraju i isplatilo.

Suđenje sa druge strane bilo je loše, ali to je i logično, jer su i suci samo dno europskog suđenja. Ruku na srce sudili su ekipama koje su također na samom dnu ovih europskih natjecanja.

Igrači Zrinjskog imat će još prigode ove sezone za taj "europski iskorak", jer ih 26. srpnja očekuje kvalifikacijska utakmica za Europsku ligu sa Vallette sa Malte. Hoće li Zrinjski završiti i ovu europsku avanturu uskoro doznat ćemo početkom kolovoza kada nas očekuje uzvrat sa Vallettom.

Ipak, za neki europski iskorak treba mnogo, a što baš u Mostaru ne vidimo. Stadion je u slabom stanju što su potvrdili i iz UEFA komisije te su dopustili, tek koju kvalifikacijsku utakmicu da igramo na njemu. Najava utakmice loša. Marketing nikakav. Igrački kadar dosta limitiran i zasićen. Struka dosta eksperimentira sa ekipom koja je osvojila prvenstvo, a sa svim tim teško možemo očekivati i taj iskorak.

Možda smo ipak svi mi malo više pretjerali u našem očekivanju nakon što smo gledali utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

HERCEGOVINA.info