LIGA PRVAKA United slavio u Torinu, ‘šestica’ Cityja, remi Hoffenheima, pogodak Kramarića

Liga prvaka
Juventusu je dominirao cijeli susret, vodio je 1-0 imao još niz sjajnih prilika, pri čemu je dva puta uzdrmao okvir gola, no pobjeda je pripala gostima. Juventusu je trebao bod kako bi i matematički osigurao prolaz, no ‘Crveni vragovi' su šokirali ‘Staru damu'.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a najbliže pogotku Juventus je bio u 36. minuti kada je Sami Khedira pogodio vratnicu na povratnu loptu Cristiana Ronalda. Vratnicu je pogodio i Dybala u 49. minuti. Juventus je u 65. minuti napokon probio obranu ‘Crvenih vragova', a pogodak je zabio Cristiano Ronaldo i to svom bivšem klubu. Bio je to njegov prvi pogodak za torinsku "Staru damu" u Ligi prvaka. Izjednačio je Juan Mata u 85. minuti iz slobodnog udarca, a gosti su šokirali Juve u 89. minuti kada je u gužvi Bonucci ugurao loptu u vlastitu mrežu. Mario Mandžukić je ušao u igru u sudačkoj nadoknadi, ali više nije bilo vremena za izjednačenje.

U ranijem terminu u skupini H Valencija je pobijedila Young Boyse sa 3-1 ostvarivši prvu pobjedu u skupini. Španjolci su poveli u 14. minuti preko Santi Mine, a u 37. minuti je izjednačio Roger Assale. Dvije minute prije kraja poluvremena Mina je doveo ‘Šišmiše' u novo vodstvo svojim drugim golom na utakmici, a korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 56. minuti kada je Carlos Soler lijepim udarcem zabio za 3-1. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 77. minuti kada je švicarski sastav ostao s igračem manje nakon što je zbog oštrog prekršaja isključen Sekou Sanogo.

Na ljestvici vodi Juventus s devet bodova, Manchester United ima sedam bodova, Valencija ima pet bodova, dok su na začelju Švicarci s jednim bodom.

U skupini G aktualni europski prvak Real Madrid je bez Luke Modrića na gostovanju u Češkoj rutinski pobijedio Viktoriju Plzen sa 5-0. "Kraljevski klub" je već u prvom dijelu zabio četiri gola, a u nastavku još jedan. Strijelci su bili Karim Benzema (21, 37), Casemiro (23), Gareth Bale (39), Toni Kroos (67).

U drugom susretu iz skupine Roma je u Moskvi pobijedila CSKA sa 2-1 načinivši veliki korak prema plasmanu u osminu finala. Gosti su poveli već u 4. minuti golom Kostasa Manolasa nakon ubačaja iz kornera. Domaćin je najbolju priliku za izjednačenje u prvom dijelu imao u 38. minuti kada je Ivan Obljakov izašao sam ispred Robina Olsena, ali je švedski vratar obranio njegov udarac.

Odličnu igru CSKA je okrunio izjednačenjem u 52. minuti, a pogodak je zabio Arnor Sigurdsson na dodavanje Ilzata Ahmetova. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 56. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje, nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Hordur Magnusson. Tri minute kasnije Roma je povela sa 2-1 golom Lorenza Pellegrinija iz čini se, zaleđa. U 62. minuti sve dvojbe oko pitanja pobjednika mogao je riješiti Edin Džeko, ali nije to bila večer BiH napadača. CSKA je do kraja utakmice pokušao izjednačiti, ali nije uspio i Roma sada ima pet bodova više od ruskog kluba.

Nikola Vlašić je odigrao cijeli susret za CSKA, dok Ante Ćorić nije nastupio za Romu. U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Viktorija Plzen i Real Madrid.

Na ljestvici vode Roma i Real Madrid sa po devet bodova, CSKA je ostao na četiri boda, dok je na začelju Viktorija s jednim bodom i utakmicom manje.

U skupini E Bayern Munchen našeg Nike Kovača je na Allianz Areni pobijedio AEK sa 2-0, a oba gola je zabio Robert Lewandowski. Prvi pogodak poljski napadač je zabio u 31. minuti iz kaznenog udarca, a za 2-0 je zabio u 72. minuti.

Za goste nije nastupio hrvatski nogometaš Marko Livaja. Bila je to posljednja, od četiri utakmice kazne koju je dobio Marko Livaja zbog nesportskog poteza u kvalifikacijama Lige prvaka kada je nakon utakmice nogom u prsa udario igrača mađarskog Vidi MOL-a Danka Lazovića.

U drugom susretu Benfica i Ajax su odigrali 1-1. Jonas je doveo Benficu u vodstvo u 29. minuti, a izjednačio je Dušan Tadić u 61. minuti.

Na ljestvici vodi Bayern sa 10 bodova, Ajax ima osam, Benfica četiri, a AEK je bez bodova.

U skupini F Manchester City je deklasirao Šahtar sa 6-0, no susret je obilježio nevjerojatni previd mađarskog suca Viktora Kassaija i njegovih pomoćnika.

"Građani" su poveli u 13. minuti golom Davida Silve, međutim najzaslužniji za pogodak bio je Riyad Mahrez koji je na krilu ‘polomio' gostujuću obranu, a potom uputio oštru prizemnu loptu u kazneni prostor. Susret je obilježio događaj iz 24 minute kada je Kassai poklonio kazneni udarac domaćinu. Raheem Sterling je odglumio prekršaj, mađarski sudac ‘nasjeo' i pokazao na bijelu točku, a kazneni udarac je sigurno realizirao Gabriel Jesus. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika, ako ih je uopće i bilo, razriješio je Sterling golom u 50. minuti utakmice. Na 4-0 je povisio Jesus u 73. minuti golom iz još jednog jedanaesterca, među strijelce se upisao i Mahrez u 83. minuti, da bi golijadu zaključio Jesus svojim trećim golom na utakmici.

U drugom susretu Lyon i Hoffenheim su odigrali 2-2 premda je domaćin imao 2-0 i igrača više. Jedan od tvoraca preokreta bio je naš Andrej Kramarić.

"Lavovi" su poveli u 20. minuti golom Nabila Fekira iz akcije u kojoj je domaćin tri puta opasno prijetio, a tek je Fekir zabio. Prvo je Mendy pogodio vratnicu, potom je Ndomdepe pucao, Oliver Baumann obranio, da bi Fekir iz trećeg pokušaja pospremio loptu u mrežu. Osam minuta kasnije već je bilo 2-0. Ndomdele je pucao, a lopta je pogodila njemačkog stopera, promijenila smjer i završila u golu.

U 51. minuti gosti su ostali s igračem manje, nakon što je isključen Kasim Nuhu, no u 65. minuti su se golom Andreja Kramarića vratili u život. Hrvatski napadač je povukao loptu gotovo s centa i udarcem s ruba kaznenog prostora svladao Anthonyja Lopesa. Neumorni Nijemci su u trećoj minuti nadoknade uspjeli izjednačiti, a u akciji je sudjelovao i Kramarić. Hrvatski reprezentativac je ubacio iz slobodnog udarca, Joelinton prebacio glavom na drugu vratnicu, gdje je Pavel Kaderabek zabio za 2-2.

Na ljestvici vodi Manchester City s devet bodova, Lyon ima šest, Hoffenheim tri, a Šahtar dva boda.

Hina